avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSPECTOR PROTECTIA MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSPECTOR PROTECTIA MUNCII

daca societatea are un nr. de 150 salariati, trebuie sa angajez inspector protectia muncii cu 8 ore sau pot si part time?
Cel mai recent răspuns: HumanR , utilizator 17:34, 18 Iulie 2009
Depinde si de domeniul de activitate.
Peste un numar de 50 angajati este nevoie de minim un angajat full time care sa aiba atrinutii de SSM, SU etc.
Vedeti un pic legislatia in domeniu. Puteti incepe cu legea 319/2006.
Daca societatea are un domeniu de activitate fara riscuri de accidentare si boli profesionale mari ( ex. activitate de birou) instructajul periodic se poate face la 3 sau 6 luni, deci poate fi angajat un lucrator desemnat SSM part time. Organizeaza conducatori de loc de munca, carora le da tematica de instruire acestia o prelucreaza si completeaza fisele de instruire.
Daca activitatea are grad mare de risc, cel mai bine este sa faci contract cu o firma abilitata. Aceasta face studiu de evaluarea -oligatoriu prin lege, Constituie CSSM (comitetul de sanatate si securitate in munca) la peste 50 de lucratori, iar la cei 150 ai societatii este obligatoriu infiintare si a SIPP ( serviciu intern de prevenire si protectie) din care seful SIPP trebuie sa aiba cursuri superioare de SSM, iar ceilalti membrii trebuie sa fie reprezentanti ai lucratorilor, care au absolvit cursuri de baza SSM.
Sfatul meu este sa contactati o firma abilitata SSM.
Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un grafic de completare a fisei SSM (periodice) si cu o tematica de instruire periodica !! Va rog frumos !! sunt cam disperat .... :( Multumesc !
Va cred, sunteti disperat rau, de tot ! Si eu as fi, daca maine ar trebui sa tin un discurs in limba chineza ! Noroc ca nu ma bag unde nu ma pricep !!!! ;)
1.
grafic de completare a fisei SSM (periodice)

Periodicitatea instructajului periodic ( min. o luna, max 6 luni ) se stabileste de catre angajator, in urma unei instructiuni proprii, printr-o decizie. Deci ce grafic? :wassat:
2.
o tematica de instruire periodica !!

In urma evaluarii / identificarii de riscuri de acc. responsabilul SSM stabileste o tematica periodica, pentru tot anul, care va fi aprobata de angajator. Tematica trebuie sa cuprinda : legislatie, instructiuni, prevederi SSM, mas. prim ajutor /MPA
Dvs. referitor la ce loc de munca, cereti ajutor cu :pleasantry: disperare :pleasantry: ???
Oricum, va spun din experienta, nu disperati, studiati legislatia cu piciorele in apa rece, racoriti-va creierii incinsi, si veti reusi singur. Atunci veti realiza, ca treaba asta cu SSM-ul, nu e simpla, si daca cineva va va solicita un grafic si o tematica ii veti raspunde ca mine !
SUCCES !!! :ok:
Multumesc pt ajutor !
Un grafic lunar care sa ma ajute sa completez fisa SSM si o tematica de instruire periodica .
E vorba de angajatii unui restaurant (ospatari , muncitori necalificati , bucatari ).
Sper sa ma puteti ajuta ... :( Multumesc inca o data ..!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii utc utc Societatea are ca obiect de activitate paza, protectia muncii se poate face la maxim 6 luni prin decizia administratorului? (vezi toată discuția)
Instructajul periodic Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu o tematica de instructaj periodic pentru activitati de comert,respectiv fas-food...si sa ma lamuriti cu perioada intre care ... (vezi toată discuția)
Fise individuale de instruire ssm si psi bettyy2002 bettyy2002 Rog din suflet cine ma poate ajuta cu niste tematici complete de instruire , toate tipurile !! ,niste teste model si o decizie interna pentru personal cu ... (vezi toată discuția)