avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare taiere copaci pe domeniul privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare taiere copaci pe domeniul privat

Buna ziua,

de ceva timp ma confrunt cu o situatie tare neplacuta, si anume : vecinii de langa casa incearca sa ma oblige sa tai toti copacii aflati pe langa gard (mentionez ca acestia se afla in curtea mea la cca. 1 m de gardul care ne delimiteaza proprietatile), motivatia acestora fiind ca le este frica sa nu le cada vreo craca pe casa si ca le umbreste gospodaria (un dud, un frasin si niste pruni), mai nou au mers si la politie din spusele vecinilor (eu locuind acolo sezonier).

Asadar, v-as ruga sa-mi spuneti in ce fel poate interveni politia si care este organul abilitat (primaria comunala sau vreo alta institutie ???) in a decide daca copacii le-ar putea aduce vreun prejudiciu material.....mai exact in ce fel pot fi obligata sa tai acesti copacii si daca care ar fi legislatia in acest sens.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IonNicolae33 , utilizator 12:31, 24 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 613
Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Copac langa hotar lazarlivia lazarlivia Este voie sa fie lasat un frasin sa creasca lipit de hotar, umbrind curtea vecinului si toata frunza cazand la vecin ? (vezi toată discuția)
Cui ma adresez? petrisor Ion Ciprian petrisor Ion Ciprian Am infiintat o cultura de mur,iar vecinul meu de cativa ani nu si-a mai lucrat terenul si au crescut salcami pe toata suprafata si imi umbreste cultura. Unde ... (vezi toată discuția)