avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cui ma adresez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cui ma adresez?

Am infiintat o cultura de mur,iar vecinul meu de cativa ani nu si-a mai lucrat terenul si au crescut salcami pe toata suprafata si imi umbreste cultura.
Unde ma pot adresa pentru al determina sa defriseze "padurea " de salcam?
Cel mai recent răspuns: petrisor Ion Ciprian , utilizator 13:29, 29 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 613 C.civ. reglementeaza distanta minima pentru arbori, stabilind ca, in lipsa unor dispozitii legale sau a obiceiului locului, arborii trebuie saditi la o distanta de cel putin 2 metri de linia de hotar, cu exceptia acelora mai mici de 2 metri, a plantatiilor si a gardurilor vii.
In caz de nerespectare a distantei, proprietarul vecin este indreptatit sa ceara scoaterea ori, dupa caz, taierea, la inaltimea cuvenita, a arborilor, plantatiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
Proprietarul fondului peste care se intind radacinile sau ramurile arborilor apartinand proprietarului vecin are dreptul de a le taia, precum si dreptul de a pastra fructele cazute in mod natural pe fondul sau.
Multumesc! Totusi cu ma adresez in cazul in care vecinul nu se conformeaa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Taierea salcamului din curtea unei gradinite Gradinitainstitutie Gradinitainstitutie Buna ziua, Lucrez la o grădiniță și vecinul de langa grădiniță a facut cerere la primărie pt a se tăia un salcam din curtea gradinitei cu motiv ca ... (vezi toată discuția)
Taiere puieti de catre vecin ionenea ionenea In primavara am plantat la cca 60 cm de limita cu vecinul(inca nu exista gard) niste puieti de salcam de 60cm-1m.Vecinul mi-a cerut sa-i tai iar eu am ... (vezi toată discuția)