avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de handicap pentru dementa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de handicap pentru dementa

Buna ziua!Am o bunica de 90 ani si in urma consultatiilor unui medic psihiatru a fost diagnosticata cu "dementa severa".Comform legii are dreptul la pensie,dar problema este ca la primaria unde locuieste spune ca nu are bani pentru ai da pensie.O alta problema ar fi ca ea locuieste cu mine in comuna invecinata de mai bine de un an si eu o ingrijesc.Intrebarea ar fi:cum sa procedez?Sa-i fac dosarul de pensie pe comuna de domiciliu si apoi s-o transfer la comuna unde locuiesc eu sau sa-i fac schimbare de domiciliu direct si apoi sa-i fac dosarul?Aceste fonduri de pensii vin de la Oficiul judetean de pensii sau le da primaria din fondurile locale?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:52, 24 Noiembrie 2013
1. Nu se numeste pensie de handicap ci indemnizatie de handicap si nu se plateste de catre Casa de Pensii ci de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. Intrati pe:
[ link extern ]
si gasiti actele necesare pe care le depuneti la Primaria de care apartine persoana in cauza.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc mult!deci ajutorul il primeste de la comuna de domiciliu,dar in cazul in care primaria nu are bani mai poate fi platit acest ajutor?
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
cristi091974, utilizator
1. Primaria trebuie sa aiba sau sa faca rost de bani.

2. Vorbiti cu un avocat pentru a da Primaria in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap - pensionar Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:mama mea este pensionara de 20 de ani,cu pensie pentru limita de varsta,intre timp s-a imbolnavit,are dementa ... (vezi toată discuția)
Indemnizație handicap și însoțitor persoană handicap MarianaVictoria MarianaVictoria Aș dori să știu care sunt pașii de urmat, dupa obținerea certificatului de handicap, pentru a intra efectiv in posesia indemnizațiilor de handicap și ... (vezi toată discuția)
Modificare adresa de domiciliu - dosarul pentru ccc depus in alt judet farcas25 farcas25 Buna ziua si la multi ani! urmeaza sa ne cumparam o casa intr-un alt judet decat unde am locuit pana acum. Sotia vrea sa faca scoala de soferi si are nevoie ... (vezi toată discuția)