avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum sunt achitate drepturile salariale castigate in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum sunt achitate drepturile salariale castigate in instanta

In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestestat in instanta respectiva decizie care in urma unui proces desfasurat, am castigat definit si irevocabil anularea concedieri si rencadrarea pe functia detinuta anterior datei respective precum si plata drepturilor salariale pana la data rencadrari efective. Am fost rencadrat in luna august dar drepturile salariale nu le-am incasat inca dar in urma demersurilor facute sa primit avizul pozitiv de legalitate din partea ministerului, acum am inteles ca sunt in desfasurare restul procedurilor care trebuiesc urmate. Intrebarea este in cazul platii drepturilor salariale in acest caz care ar fi procedura legala de plata, plata conform legii de plata a drepturilor salariale in transe pe o perioada de 5 ani sau plata intr-o singura transa.Mentionez ca sunt functionar public
Cel mai recent răspuns: claris05desi , utilizator 20:31, 11 Ianuarie 2014
LA MULTI ANI A-si dori un punct de vedere daca in acest caz se aplica sau nu Decizia nr. 355/2011 a Curtii Constitutionale care prevede cum se face plata acestor drepturi salariale.
Decizia invocata de dvs nu stabileste nicio modalitate de plata a drepturilor salariale . Prin aceasta decizie, s-a respins, , ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
Actului normativ ii lipseste ceva de care angajatorii se prevaleaza insa dreptul castigat exista oricum. Nu vad de ce trebuie esalonat acordarea dreptului respectv fie el si de natura salariala (odata atacat actul, efectele "nasterei" actului respectiv ingeata pana la solutia instantei). Ulterior nu e decat repunerea in situatia anterioara.
Conform Deciziei 355/2011 a Curtii Constitutionale precum si a OG 22/2004 actualizata cunosc 3 cazuri carora li sa achitat integral drepturile salariale castigate in instanta, si a reacadrari in urma anulari deciziei de concediere in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? ... oanaportar oanaportar - de la ce data trebuie sa se calculeze si sa se plateasca ? Buna dimineata ! Va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila ambrozia2 ambrozia2 Buna seara!In cat timp ar trebui sa primesc drepturile salariale restante in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile?Am castigat procesul cu scoala ... (vezi toată discuția)