avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neconcordanta fluturas salariu - virament bancar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neconcordanta fluturas salariu - virament bancar

Buna ziua. Acum 3 luni de zile m-am transferat de la un loc de munca la altul. Salariile ne sunt virate pe card, in prealabil primind fluturasul aferent lunii pentru care se vireaza salariu. Prima luna nu am verificat soldul pe care firma l-a virat catre banca, nici a doua luna, insa a treia luna am facut-o si am constatat ca sunt diferente de la scriptic(ce scrie pe fluturas) pana la faptic(ce s-a virat la banca), astfel:
-prima luna 4 lei (depunere card 1488- ce era scris pe fluturas) iar firma a virat in cont doar 1484; a doua luna diferenta a fost de 3 lei iar a treia luna tot de 3 lei.
Mentionez ca detin serviciul de internet banking(cifrmatic) care imi permite se verific de acasa soldul contului si sa obtin un extras de cont.
Mai mult decat atat am rugat un coleg sa faca aceeasi chestie, adica sa verifice viramentele bancare efectuate de firma si spre stupoarea lui a desoperit aceleasi "neconcordante" ca si la mine, insa sumele variau de la 5 lei la 13 lei.
Un raspuns oficial din partea reprezentantilor firmei a fost ca programul care calculeaza salariile este de vina si da erori cuprinse inte 1 si 5 lei in defavoarea noastra. Mintea oricui naiv poate deduce faptul ca chiar daca cele spuse de cei din firma ar fii adevarate, aceasta eroare s-ar regasi in forma finala a fluturasului(adica printat) iar viramentul la banca ar trebui sa fie "tandi pe mandi", neexistand neconcordante intre ce scrie si ce se vireaza?
Am dreptate sau exista ceva legal (reglementat) cu acest program de salarii?
Refuz sa cred ca suntem pagubiti lunar cu aceste mici sume, mizandu-se probabil pe faptul ca nu verificam la leu conturile sau mai stiu eu ce.
Ce parere aveti?Apropo, mai avem pe fluturas si rubrica retineri care in dreptul ei are cifra 0(nu scrie nimic) cu toate ca noua ni se opresc lunar sumele de bani pentru cei care servesc masa la firma(costul unei mese 5 lei). Atunci noi trebuie sa scadem din totalul sumei care apare pe fluturas cate zile am servit masa la firma si apoi sa vedem soldul final care ramane. Cu tot cu aceasta operatiune diferentele sunt cele relatalte mai sus? Deci?
Am mai auzit colegi zicand, ca sumele care lipsesc in urma aplicarii acestei scaderi cu masa, ar fi de ordinul zecilor de lei? Ce putem face?

Alte discuții în legătură

Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)
Virament salarial dublu / triplu anadesign anadesign Buna ziua, De 3 luni mi se vireaza pe card de catre firma unde lucrez , mult mai multi bani.In conditiile in care eu mi.am facut salariul si stiu ce venituri ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)