avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta dupa 20 de ani..... ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta dupa 20 de ani..... ?!

Buna ziua
In urma unei hotarari judecatoresti de partaj ( in anul 1991) dupa decesul parintilor am fost executat silit de o suprafata de 120mp + 200.000 lei (in anul 1991) de catre fratele meu. La momentul acela mi-a spus ca nu doreste decat terenul , nu si banii, deci suma la accea data nu a fost platita. Acum cand am vrut sa fac cadastru+intabulare, cei de la CF , imi cer o hartie prin care sa demonstrez ca am achitat sulta.
Exista vrun drept prin care dupa 20-25 de ani sa imi poata cere suma de 10.000 EURO pt a semna in fata notarului sulta?
Cum pot modifica in CF fara aceasta sulta?

Astept raspuns

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:43, 24 Noiembrie 2013
ati fost executat silit pentru ce? nu inteleg. fiti mai explicit
Sa va adresati instantei pt a cere sa se constate ca dreptul fratelui e prescris.
O sa am castig 100%? Cunoasteti vrun avocat din Constanta care sa ma reprezinte in instanta pt aceasta problema? Poate dura mai mult de un an? Multumesc.
Ar trebui sa aveti castig de cauza nu stiu cat poate dura, iar avocat nu recomandam pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot dovedi că am achitat sulta după ieșirea din indiviziune. mă pot folosi de prescripție pentru a rezolva întabularea? Anirodaxi Anirodaxi In urma unui proces de iesire din diviziune a fratelui meu care a avut un certificat de mostenitor instanta judecatoreasca a hotarat sa ii dau fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Prescriere drepturi banesti obtinute la masa succesorala emy_m emy_m Buna ziua, Dupa succesiunea facuta de bunica si fratele ei in 2003-2004, Bunica trebuia sa primeasca o sulta din partea fratelui, pe langa terenurile primite. ... (vezi toată discuția)
Plata unei sulte leon_888 leon_888 IN ANUL 1998 IN URMA UNEI SENTINTE CIVILE RAMASA DEFINITIVA SI IREVOCABILA PRONUNTATA IN URMA UNUI PARTAJ DE DIVORT, A REZULTAT PLATA UNEI SULTE PENTRU A PUTEA ... (vezi toată discuția)