avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Inventariere anuala la institutii publice + casare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Inventariere anuala la institutii publice + casare

Daca faci parte din comisia centrala de inventariere anuala, poti face parte ulterior si din comisia de casare ? Nu intervine conflictul de interese? Nu cred ca poti aviza niste propuneri pentru casare venite de la comisiile de casare si sa faci si casarea propriuzisa. Va rog un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:58, 25 Noiembrie 2013
In opinia mea nu.

"Conflictul de interese apare atunci când funcționarul public are un interes personal care influențează sau pare să influențeze îndeplinirea atribuțiilor sale oficiale cu imparțialitate și obiectivitate. Interesele private ale funcționarului public pot include un beneficiu pentru sine sau pentru familia sa, pentru rudele sale apropiate, pentru prieteni, pentru persoane sau organizații cu care funcționarul public a avut relații politice sau de afaceri. Interesul personal se poate referi și la orice datorii pe care funcționarul public le are față de persoanele enumerate mai sus1
Conform OECD2, conflictul de interese implică un conflict între datoria faţă de public şi interesele personale ale unui oficial public. Conflictul de interese apare atunci când interesele oficialului public ca persoană privată influențează sau ar putea influenţa necorespunzător îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor oficiale."
.
Cititi aici :
[ link extern ]

acest ghid ::

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Credeti ca s-ar potrivi mai bine ,,incompatibilitatea"?
Dupa cum specifica in statut apare incompatibilitatea in cazul in care esti membru in comisia de concurs si esti si membru in comisia de solutionare a contestatiilor. Credeti ca se pot asimila cele doua situatii?
Nu. In opinia mea nu se pot asimila nicicum.
Cititi legea 161/2003 si ghidul pe care vi l-am indicat de la pagina 23 si Legea 161/2003- art 94(pagina 21):
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functie..lider sindical sau director adjunct? evelinna evelinna Va rog , cine ma poate lamuri?....in cadrul unei societati de radio de stat, un lider de sindicat poate fi in acelasi timp si director adjunct?...exista o lege ... (vezi toată discuția)
Legatura de prietenie intre politist si faptuitor Samulea Samulea Buna seara! Este normal ca in urma unei plangeri penale pentru marturie mincinoasa cel impotriva caruia am facut plangerea sa fie anchetat de catre o ... (vezi toată discuția)
Functionarul public-contabil ang10 ang10 Buna ziua, In cazul in care lucrez la o primarie la departamentul de contabilitate, pot sa tin particular contabilitatea la o firma, doar cu contract de 2 ... (vezi toată discuția)