avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare legata de infiintarea asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare legata de infiintarea asociatiei de proprietari

Ce urmeaza dupa depunerea dosarului? In cazul avut in discutie a fost depus la administratia financiara sector 1, de unde am aflat ca urmeaza sa fie trimisa o citatie pe adresa imobilului. Care este pasul imediat urmator?
Cel mai recent răspuns: ValGabriel , utilizator 16:26, 26 Noiembrie 2013
L nr 230/2007 actualizata Art. 6
(1) Cererea pentru dobândirea personalitătii juridice a asociatiei de proprietari
împreună cu statutul, acordul de asociere şi procesul-verbal al adunării generale de
constituire se depun şi se înregistrează la organul financiar local în a cărui rază
teritorială se află clădirea.
(la data 21-Jan-2008 Art. 6, alin. (1) din capitolul II reglementat de Art. 7 din capitolul II din Norme Metodologice din 2007 )

(4) Asociatia de proprietari dobândeşte personalitate juridică în baza încheierii
judecătorului-delegat desemnat la organul financiar local de către preşedintele
judecătoriei în a cărei circumscriptie teritorială se află clădirea.
(5) Încheierea se dă fără citarea părtilor şi este executorie.

Conform norme in vigoare,incheierea de admitere cerere infiintare asociatie de proprietari se pronunta fara citarea partilor
In cazul in care in dosar exista documente lipsa sau judecatorul necesita clarificarea anumitor aspecte ,poate emite citatie
ValGabriel a scris:

Ce urmeaza dupa depunerea dosarului? In cazul avut in discutie a fost depus la administratia financiara sector 1, de unde am aflat ca urmeaza sa fie trimisa o citatie pe adresa imobilului. Care este pasul imediat urmator?

Cel ce a depus dosarul la judecatorul delegat in acel birou de la administratia financiara, a stat fata in fata cu un judecator. Judecatorul a analizat dosarul si i-a spus celui care a depus dosarul cand sa se prezinte pentru a ridica incheierea. Dumnaevoastra ati depus dosarul sau altcineva si nu stiti ce a spus judecatorul?

Eu am fost depus dosarul la Adminstratia Financiara de unde a plecat spre judecatorie. Ieri am primit citatie pe adresa imobilului in care se spune ca judecata va avea loc in data de 27. Din moment ce nu voi fi prezent, voi depune cerere in care voi solicita judecarea in lipsa.

Mai departe m-ar interesa ce urmeaza, daca incheierea trebuie ridicata de la judecatorie sau va fi trimisa la sediul asociatiei. Cu aceasta am inteles ca merg inapoi la administratia financiara pentru inregistrarea fiscala a asociatiei si depunerea formularului 010.

Dupa aceasta etapa ar putea fi angajat imediat un administrator de imobile?

Stie cineva daca articolul citat de lege este cel corect pentru acesta situatie, mai exact cerere de judecare in lipsa?

''DOAMNA PRESEDINTE,

Subsemnatul ..............., reprezentand Asociatia de Proprietari ....., Strada ......, nr......, sector 1, Bucuresti, solicit judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 223, alin. 3 din Codul de Procedura civila.

Cu stima,

Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere acordare personalitate juridica respinsa Almaris Almaris Buna seara, Am depus la administratia financiara dosarul pt constituirea unei Asociatii de Proprietari, de unde a plecat mai departe spre judecatorie. De ... (vezi toată discuția)
Unde se depun actele pentru infiintare asociatie de prop nicoleta_85 nicoleta_85 Buna ziua, As dori sa stiu unde se depun actele pentru a se face schimbarea de la Asociatie de locatari la asociatie de prop. Administratorul spune ca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu gaseste hotararea judecatoreasca prin care i s-a atribuit personalitate juridica hanga hanga Asociatia de Proprietari nu gaseste Hotararea judecatoreasca prin care acesteia i s-a atribuit personalitate juridica. Asociatia a fost infiintata in aprilie ... (vezi toată discuția)