Buna ziua!
Va retin atentia cu urmatoarea intrebare, sperand ca voi gasi un raspuns.
Concret: am un PFA autorizat prin Reg Com. Cu sediul profesional in sect 1 si domiciliul in sect 4. Declaratiile ce tin de impozit venit le depun la sect 4, cele ce tin de TVA (gen D392) le depun la Sect 1.
Intre timp am obtinut si autorizatia de expert contabil CECCAR. Cform OG 64, aceasta nu trebuie autorizata de Reg Comertului.
Intrebarea mea este: stiu ca la Admin Sect 4 trebuie sa depun un 220 si pt noua activitate, dar la Sect 1 trebuie sa mai depun ceva? Cumva un 070 de mentiuni?
Daca sunteti deja autorizata la Reg Comertului mergeti si depuneti cerere pentru mentiuni si adaugati noul CAEN. Nu trebuie sa depuneti inca un 220 daca aveti deja depusa aceasta declaratie. Veti depune declaratia 200 in 2014 pentru activitatea din 2013 si pe baza ei se va face regularizarea.
Nu trebuie nici 070 pentru ca nu modificati nimic in vectorul fiscal. Tot impozit pe venit veti datora . Aceasta activitate nu presupune alt gen de taxe si impozite pe care ar trebui sa le adaugati in vectorul fiscal . 070 se depune atunci cand doriti sa modificati sau sa adaugati ceva la vectorul fiscal. De exemplu daca nu ati avut angajati pana acum si acum veti avea trebuie sa depuneti 070 pentru a adauga in vector contributiile aferente salariilor.
Multumesc pentru raspuns.
La Reg Comertului nu este nevoie sa ma mai autorizez pt activitatea de expert contabil pentru ca profesez in baza OG 65/1994. De declaratia 220 mi s-a spus la Admin Financ 4 unde platesc impozitul, pentru ca trebuie sa ma inregistreze si cu noua activitate. Culmea: se plateste impozit anticipat pentru fiecare activitate desfasurata. Numai ca mie CUI-ul mi-a fost dat de admin financ 1 unde am sediul profesional. Banuiesc ca si-aici ar trebui sa le fac cunoscut ca mai profesez inca o activitate.
Cu stima!