avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor terenuri, drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor terenuri, drept de proprietate

Buna ziua,

Strabunicii au avut mult teren. Dupa ce au murit nu s-a facut succesiunea (au fost 4 copii din care 2 nu mai sunt). In urma cu cativa ani bunicii au fost chemati la primarie sa-si faca titlurile de proprietate, dar nu s-au dus. Intrebarea mea este cum pot afla care sunt terenurile strabunicilor si cum se poate face succesiunea in acest caz? Daca nu si-au luat titlurile de proprietate, mai sunt proprietari pe teren sau a trecut in administrarea primariei? Trebuie gasiti si copii celor decedati? Sau pamantul se imparte doar intre cei aflati in viata? Mi-ar fi de folos sa-mi spuneti si legile pe care ar trebui sa le stiu pentru a incepe demersurile. Multumesc.
Pot primi titlul de proprietate numai persoanele (sau mostenitorii persoanelor) care au depus cerere de reconstituire in baza legilor fondului funciar . Puteti merge la primarie la registrul agricol si va interesati daca bunicii au depus cerere so solicitati eliberarea titlului. Uneori primariile permit mostenitorilor sa depuna cereri de reconstituire daca mai exista terenul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei pana bogdan pana bogdan Strabunicul meu a murit in 1975 lăsând mostenire 3 hectare de padure, case,,, terenuri! Am dreptul să cer in instanţă parte din moştenire in ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)