buna ziua ,sunt vaduva de 2 ani ,si am certificatu sotului de deces si casatorie ,intrebarea este ca eu sunt in elvetia si urmeaza sa ma casatoresc ,mai trebuie certificat de celibatar daca eu am cum sa dovedesc ca sunt vaduva si am certificatu de deces a fostului sot ,si certificatu de casatorie a fostului sot va multumesc:O
Ar trebui sa va fie suficient certificatul de deces insa intrebati la reprezentantii autoritatilor elvetiene in fata carora va veti casatori ce trebuie sa contina dosarul. Daca veti avea nevoie si de documente din tara le puteti obtine prin ambasada noastra.
Certificatul de cutuma este obligatoriu. Certificatul se elibereaza de starea civila de la locul inregistrarii nasterii dvs.Fie va prezentati personal la starea civila de la locul de domiciliu din Romania, fie la starea civila de la locul de nastere pentru a merge mai repede, fie imputerniciti o persoana care sa va solicite si sa va ridice certificatul, anexa 9 din tara, fie mergeti la ambasada sau consulat si solicitati personal autoritatilor romane sa va elibereze adeverinta de cutuma.