avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspundere PF la dosar de daune persoana juridca
Discuție deschisă în Executare silită

Raspundere PF la dosar de daune persoana juridca

Buna ziua!
Am detinut o companie in anii trecuti, care a achizitionat in leasing un autoturism. Dupa o perioada nu am mai reusit sa platesc ratele si am predat masina. Acum, dupa 3-4 ani, ma trezesc ca exista un dosar de executare pe companie, dn partea societatii de leasing. Compania este in faliment, nici macar nu mai are sediul la adresa aceea. Executorul spunea ca va depune plangere si va cere executarea administratorului societatii, ca va depune plangere penala, etc.
Poate sa faca acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters305424 , utilizator 15:10, 25 Noiembrie 2013
Fiecare poate sa faca ce vrea, pe proprie raspundere. Fiind in faliment, altele sunt conditiile atragerii raspunderii patrimoniale ale administratorului.
Trebuie sa fac o corectare. Firma a fost vanduta acum 3 ani. Acum, cautand date despre firma, am vazut ca s-a cerut in instanta dizolvarea societatii in 2012 de catre Registrul Comertului.
Si intreb, poate cere raspunderea fostului administrator al societatii?
Doar pentru actele ce au fost facute de el, doar pentru eventualul prejudiciu circumscris perioadei cat a fost administrator.
In fine chestiunea e mai complexa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditor srl in dizolvare petrodan petrodan Buna ziua! Am de recuperat creante de la un srl cu asociat unic, pe care l-am executat silit si nu am recuperat nimic, si care acum pe 27.10.2009, a fost ... (vezi toată discuția)
Atragere raspundere patrimoniala mirela_20080 mirela_20080 Buna seara! Imi poate da si mie cineva un sfat in legatura cu falimentul unei firme? Concret,am fost asociata intr-o firma impreuna cu un prieten al sotului ... (vezi toată discuția)
Leasing, geo-vem geo-vem Am avut o firma care a intrat in faliment,sa incheiat procedura sa respins cererea de atragere raspundere,am avut o masina luata in leasing,am dat masina sa o ... (vezi toată discuția)