avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua
-Am mostenit dupa 1989 niste terenuri agricole impreuna cu ceilalti 2 frati (unul decedat dar cu mostenitori);
-Conform legislatiei noastre romanesti, s-a emis un act de proprietate indiviza pe numele celor 3 frati;
-Acum acest act (hartie-carton) a ajuns printr-o imprejurare la unul din nepoti si se crede proprietarul de drept (o copilarie, nu?). Dar intreb: POATE PROFITA DE ACEST ACT DE PROPRIETATE, atata timp cat nu are nici o imputernicire a celor in drept (mostenitorii) ? Poate face o tranzactie, isi poate trece in proprietate terenurile ? Sau ce altceva poate face ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Parvuv , utilizator 18:22, 23 Februarie 2015
Atata timp cat figureaza pe titlul de proprietate mai mai multe persoane ca fiind proprietari, orice dispozitie asupra bunului nu poate fi facuta decat cu acordul tuturor. de asemenea, o eventuala succesiune a titularilor dreptului de proprietate ca urmare a unor evenimente precum decesul necesita spre dovada dreptului de proprietate un act cum este certificatul de mostenitor.
Nu poate face nimic. Dati pierdut actul, solicitati un duplicat sau, cel mai bine, iesiti din indiviziune.
Unde se poate declara pierdut si se poate face duplicatul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune pentru vanzare teren extravilan Parvuv Parvuv Buna ziua -Am mostenit dupa 1989 mai multe terenuri agricole (faramitate de fapt), impreuna cu ceilalti 2 frati (unul decedat dar cu mostenitori); -Conform ... (vezi toată discuția)
Dilema-suficienta certificatului de mostenitor dandanaua dandanaua Valeria a avut 2 fii: Ion si Gheorghe.Ea a murit inainte de 1989. Dupa 1990, se elibereaza titlu de proprietate pt.cetateanul Valeria,cu mostenitori Ion si ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren de la mostenitori in indiviziune LaurentiuSD LaurentiuSD Buna ziua. Doresc sa cumpar o parte dintr-un teren ce se afla in proprietatea a doi mostenitori in indiviziune. Nu exista alte acte pe teren in afara ... (vezi toată discuția)