avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept sau obligatie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept sau obligatie?

Buna seara?
Am un copil in varsta de 3 luni pe care nu doresc sa-l vaccinez, deoarece consider ca-i fac mai mult rau decat bine. Vin cu rugamintea de a ma ajuta cu cateva raspunsuri la intrebarile mele.
Legea sanatatii prevede ca vaccinarile sunt obligatorii?
Daca da, obligativitatea revine medicului de familie, dar daca parintele nu este de acord cu vaccinarea, ce este de facut?
Va multumesc!
Daca se intampla ca minorul sa se imbolnaveasca sau si mai rau riscati sa fiti raspunzatoare.
Nu pe legea sanatatii ci neglijenta.
Medicul nu ii poate face vaccinul daca nu sunteti de acord dar nu stiu daca e bine sa procedati asa.

avocat Claudiu Lascoschi
POate va treziti ca medicul de familie va sesizeaza Autoritatea tutelara sau protectia copilului; sincer, ar cam trebui... :((
Mai mult rau de cat bine nu vad cum fac niste vaccinuri inventate si testate sa faca invers, mai mult bine decat rau...
Consider ca nu e in interesul minorului atitudinea dv. si e posibil sa dovediti neglijenta in cresterea lui prin asta. Exact cum spunea colegul mai sus...
Ce e de facut? Vaccinurile...
Buna seara,
Va scriu in cunostinta de cauza si sunt o mama care isi iubeste copilul si nu doreste sa'i faca rau.
Va multumesc pentru raspunsuri, dar nu tot respectul nu v'am cerut parerea personala ci, ma intereseaza ce spune legea.
Cu stima,
pai, tocmai asta va ziceau colegii, legea nu obliga sa-l vaccinati dar si daca se imbolneveste...sunteti direct raspunzator...asta incumba multe...
Doamna, va parea ca sesizarea Autoritatii tutelare era o parere personala sau o posibilitate legalaa medicului de familie?
Rareori, cand dau pareri ce exced legii, arat asta in mod explicit.
Desi majoritatea parerilor par a fi personale in dreptul familiei, ele sunt sfaturi legale... in conformitate cu legea...

:offtopic: De ce aveti doua nume de utilizator diferite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaccinarea - obligativitate sau abuz? ramonas1000 ramonas1000 Vaccinarea obligatorie este legala? Stiu ca medicii de familie au obligatia sa vaccineze copiii conform schemei de vaccinuri, dar sunt vaccinarile ... (vezi toată discuția)
Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)