avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Casa in Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Casa in Indiviziune

Am si eu o problema.

Este vorba de o casa, lasata de o persoana (STRABUNICUL) celor 3 fi.
2 (UNCHII) au plecat de acolo si unul a ramas (BUNICUL).
Cel care a ramas a avut 3 fete.

De asemenea 2 (MATUSILE) au plecat si una a ramas acolo s-a maritat (MAMA) cu (TATA) si au un copil (EU).
(MAMA) si (TATA) au locuit acolo cu (BUNICUL), au avut grija de el si au muncit impreuna. Acum 10 ani (MAMA) a murit iar (TATA) a ramas in continuare acolo. Acum 9 ani a murit si (BUNICUL) si eu am ramas mostenitor de pe urma lu (MAMA).
In acesti 10 ani (TATA) a locuit acolo singur si a avut grija de casa fara a avea vreun act.

Acum rudele (UNCHII) + (MATUSILE) au facut succesiunea si vor sa vanda casa care se imparte odata la 3 si o parte inca odata la 3, mie revenindu-mi cam a 9 -a parte.
Problema este ca eu nu vreau sa vand, sau cel putin nu in felul asta, deoarece (TATA) a avut grija de acel loc mai bine de 10 ani. Ce se poate face in acest caz. Se aplica legea cu preemptiunea, mai ales ca eu nu am bani sa cumpar, dar rudele zic ca au gasit o persoana dispusa sa intre in indiviziune cu mine, caci partea mea e relativ mica.

Multumesc mult si sper ca nu v'am incurcat prea tare.
Adrian
bunicul a murit acum 9 ani?
legea prevede un termen de 6 luni in care se poate exercita dreptul de optiune succcesorala( daca accepti sau nu)
Acceptarea succesiunii poate fi tacita asa cum e in cazul tau pentru ca ai locuit acolo te-ai purtat ca un adevarat proprietar sau expresa la notar.
sa inteleg ca succesiunea e deja facuta?

Da, succesiunea s-a facut acum 1 luna si am semnat din cauza presiunilor la care am fost supus. Mentionez ca nu mi s-a spus niciodata ca vor sa vanda. Efectiv au aparut cu cumparatorul la poarta si ma forteaza sa semnez.
Intre timp tatal meu a plecat de acolo, de 2 sapt. nu mai sta nimeni acolo.
Acum 3 ani eu am plantat si 20 de pomi fructiferi pe terenul aferent casei.

Multumesc
Succesiunea a fost facuta la notar sau pe instanta?
La Notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune problematica Swamera Swamera Buna ziua, Avem probleme cu o succesiune din partea bunicilor, mai ales din cauza faptului ca nu stim ce avem de facut in momentul de fata. Situatia se ... (vezi toată discuția)
Moștenitor pyerr79 pyerr79 Buna ziua. Bunicii mei au murit. Au avut 3 copii. Tata,o sora și un frate ( Mătușa și unchiul meu) sa făcut succesiune și au toți 3 drept legal. Anul ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)