avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitor

Buna ziua. Bunicii mei au murit. Au avut 3 copii. Tata,o sora și un frate ( Mătușa și unchiul meu) sa făcut succesiune și au toți 3 drept legal. Anul trecut a murit și tatăl meu, acum unchiul ,Mătușa si mama vor sa vândă casa. La succesiunea după tata, mama are 66 %, eu și sora mea 33. Eu sunt de-acord sa vândă casa in schimb sora mea cere mai mulți bani decât i se cuvin și refuza sa dea procura, ea fiind plecată din țara de peste 14 ani. Ce se poate face in situația asta? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
pyerr79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:19, 11 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face partajarea bunului, cu atribuirea către mamă a imobilului și cu obligarea de a vă despăgibi pe dvs. pe soră și pe mătușă.
Se mai pot vinde cotele deținute de dvs, mamă și mătușă urmând ca apoi cumpărătorul să facă partajul cu sora, dar trebuie să găsăți o persoană dispusă să cumpere înastfel de condiții.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte casa? bejenik bejenik mama a trait in casa cu bunicii,avandu-i in intretinere,i-a inmormantat,iar dupa decesul parintilor mei,unchii din partea mamei vor sa deschida ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)