avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... picatura la streasina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

picatura la streasina

Buna ziua.Am o problema cu vecinul meu privind picatura la streasina.Vecinul meu are scocuri de scurgere a apei pe toata suprafata casei,mai putin pe latura invecinarii cu mine.Am avut o hotarare judecatoreasca prin care vecinul meu era obligat sa-si puna scocuri ptr. scurgerea apei(apa de pe acoperis se scurgea la mine).Acum el ce face?In loc sa-si puna scocuri,prefera sa taie 10 cm. din latii acoperisului,si sa impinga cu 10cm. tigla,iar acum cere o expertiza.Mentionez ca toata apa se infiltreaza in beciul meu.Ce ma sfatuiti sa fac?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Patras , Avocat 20:02, 3 Aprilie 2009
Daca hotararea este definitiva si irevocabila, iar prin ea este obligat numai sa-si puna scocuri si nu este data ca si varianta cu taierea acoperisului.....notificati-l pe vecin prin executor judecatoresc sa respecte hotararea judecatoreasca.
Buna ziua.Angajati-va un avocat care va intocmi documentele pentru punerea in executare a hotararii sau in cazul in care veconul va refuza va sesiza organele de cercetare penala cu privire la comiterea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti fapta prevazuta si pedepsita de art.271 din Codul Penal
..."acum cere expertiza..." Pentru ce? Procesul e finalizat, prin hatarare nu a fost obligat sa taie streasina. Nu trebuie sa va sperie asta, nu va poate cere nimic pentru ceea ce face de buna voie si nesilit de nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul remus.duta remus.duta Buna ziua.Am o hotarare judecatoreasca la un proces.Cealalta parte a facut recurs.Dupa doua termene,ne-am trezit ca recursul a devenit apel.Este legal?Si mai ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra casei mele? crisluana crisluana Buna ziua.Am o problema cu vecinii.Am cumparat casa acum 10 ani si nu am reparat sau modificat exteriorul la ea si nici nu am locuit in ea decat din februarie ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)