avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont firma
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont firma

Buna ziua,

Ieri mi s-a institutit o popriere pe contul firmei si s-au tras 5 lei. Suma nu este mare, dar problema este ca nu am primit nici o instiintare ca am ceva de plata.
In octombrie am platit toate datoriile din fisa fiscala, tot printr-o proprire fara instiintare, iar acum se repeta situatia.
Nu sunt in tara si am sunat la Administratia financiara sa verific ce datorii mai am. Pe langa faptul ca mi se spune ca nu poate la telefon sa discute despre o executare silita si ca trebuie sa vina cineva de la firma (nu am angajati, si nu mai am venituri, fiind o firma de consultanta in management pt care depun trimestrial declaratiile obisnuite), mi se spune ca nici pe mail nu imi poate trimite fisa fiscala si ca ar trebui sa verific cu banca pt detaliile popririi.
Am sunat la banca si mi s-a spus ca este vorba de o creanta mai veche, din octombrie si ca uneori chiar daca am platit, mai exista diferente la incasare pt penalitati sau majorari. Si bineinteles ca ar trebui sa verific la administratia financiara.
Ce nu inteleg este urmatorul lucru: daca se scoate fisa fiscala azi si se achita azi sumele datorate existente in fisa fiscala, cum ar putea sa mai existe resturi de plata? Si de ce nu se trimite o instiintare ca mai am vreo datorie pe care sa o pot plati intr-un termen?
Are dreptul o societate (resp.reprezentatul societatii) sa solicite si sa obtina informatii fiscale de la administratia fiscala?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaelamc4 , utilizator 11:38, 26 Noiembrie 2013
Normal era sa primiti o instiintare. Incercati sa rezolvati problema cu finantele, eventual sa va prezentati personal, daca altfel nu va comunica informatiile.
ca sa faceti rost de o fisa sintetica, printati o solicitare ca ceea de mai jos, completati, apoi scanati si trimiteti solicitarea scanata la adresa de mail la sectia financiara la care sunteti arondat.


S.C. ________ SRL
Loc. _________________, Jud. __________________
Str. _____________________
Reg. Com. J______/_____/_______
CUI: ___________________

SOLICITARE


Subsemnatul, ____________________, in calitate de administrator al S.C. ____________ SRL, cu sediul in _________, Str. ______________________________, inregistrata la registrul Comertului din _______________ sub nr. J/_____/_______, avand CUI ____________,prin prezenta solicit transmiterea la urmatoarea adresa de email _______________________________ a situatie "Fisa sintetica pe platitor"

Nume si Prenume _________________
Functia _______________________
Semnatura _______________________
Va multumesc pt ajutor.

In legatura cu prima intrebare

"daca se scoate fisa fiscala azi si se achita azi sumele datorate existente in fisa fiscala, cum ar putea sa mai existe resturi de plata? Si de ce nu se trimite o instiintare ca mai am vreo datorie pe care sa o pot plati intr-un termen?"

poate cineva raspunde, macar teoretic?

Multumesc

dupa ce s-a stins suma poprita ati fost la finante sa va ridice poprirea si sa va elibereze adresele de sistare si cu ele va duceti la banci sa va ridicati popririle?

somatiile si adresele de executare silita / singere a debitelor se fac de catre sistemul informatic :))

cu privire la prima intrebare ma gandesc ca poate ati platit in contul unic si nu pe surse si pana s-au distribuit, asta daca distribuirea se face din oficiu ... desi nu cred :)) ...

in ceea ce priveste relatii cu privire la poprire, cei de la finante nu va pot da relatii prin telefon ... incercati sa faceti o procura unei cunostinte sa poata sa ceara informatii acolo ...
A fost cineva la administratie si a obtinut fisa fiscala cu care a platit direct in numerar la casierie suma din fisa fiscala. Dupa care s-a mers la inspectorul de litera si s-a spus ca in momentul in care s-a achitat datoria se ridica poprirea de la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire cont- pt neplata impozit finante lucaamval lucaamval Buna ziua, Am primit înștiințarea de la banca ca mi-a fost poprit contul pt neplata impozitului pe profit pt un PFA. Valoarea poprita este ... (vezi toată discuția)