avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariu 200 lei, CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariu 200 lei, CCC

Buna ziua!
Stiu ca legea spune ca trebuie sa realizez venituri IMPOZABILE timp de 12 luni inainte de data nasterii copilului pt a beneficia de indemnizatie CC. eu sunt angajata cu norma partiala (2 ore) cu salariul de 200 lei. Beneficiind de deducere personala, nu am platit impozit pe venit. In aceasta situatie, pot beneficia de CCC? (Nu inteleg din lege, caci eu am realizat venituri din salarii dar nu am platit impozit).
Va rog frumos sa-mi da-ti un raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: crism1987 , utilizator 13:28, 26 Noiembrie 2013
1. Legea nu spune ca trebuie sa platiti impozit ci ca venitul sa fie impozabil (adica sa poata fi impozitat).

2. Salariul dvs. (de 200 lei) este un venit impozabil dar nu este impozitat (conform legii).

3. Asadar dvs. veti putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pt persoana angajat cu timp partial ncris78 ncris78 O persoana care lucreaza 4 ore pe zi poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc si alte venituri deab deab Poate o persoana care lucreaza timp de 12 luni part-time 2 ore/zi si un salariu de 200 ron sa beneficieze de concediu crestere copil? Stiu ca nu este un ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil iuliangl iuliangl Buna ziua. Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un rapuns.Sotia mea este in preaviz pana pe 18 03.2011 deoarece si-a depus demisia.Vechimea in munca ... (vezi toată discuția)