Buna seara,
Ma intereseaza cui trebuie sa ma adresez, in cazul in care niste chiriasi, ocupanti ai unui ap in aceeasi scara, nu-si platesc datoriile comune. Trebuie sa mentionez ca nu avem asociatie de proprietari, acest bloc, gen vila, are doar 8 ap si ne gospodarim singuri. Am contactat si proprietarii care nu vor sa se implice.
Cum procedam in acest fel? Este vreo modalitate, legal, sa-i facem sa-si respecte obligatiile de locatari?
Persoanele domiciliaza cu forme legale in imobil?
Daca nu au forme legale sesizati oficial politia responsabila,care in temeiul disp L nr 61/1991 poate dispune verificari si in cazuri motivate poate aplica sanctiuni pecuniare
Puteti notifica oficial proprietarul de drept al apartamentului cu obligatia achitarii debitelor
Daca proprietarul ,in termenul notificat nu se conformeaza,este necesar sa apelati la mediator-anterior eventualelor demersuri in instanta
Chiar nu conteaza care sunt datoriile. Toata discutia se poarta doar intre proprietari - ce este asa de complicat?
Apoi, vedeti ce inseamna sa aveti o anume forma de organizare? Eu am mai citit pe-aici, proprietari intr-un imobil ca al Dvs., locuiesc impreuna de 30-40 de ani si pana acum s-au inteles foarte bine, dar acum cand este vorba sa mai repare un acoperis, o tencuiala-acolo, nu mai vor sa colaboreze, ba nu-si mai achita nici cele mai elementare obligatii...
Implicati proprietarul. Daca nu vrea, in lipsa la altceva - singura solutie este instanta. In alta ordine de idei, sunt aproape sigur ca „baietii” nu au contract de inchiriere inregistart la ANAF, dar intram intr-o alta discutie!
Multumesc pt raspunsuri. Nu stie nimeni daca au sau nu contract de inchiriere inregistrat la Finante, dar daca vor continua sa nu-si plateasca datoriile comune (curent scara si curte, femeie de servici, etc) voi face o reclamatie la Politia Locala, cu siguranta vom afla mai multe. Pe langa faptul ca nu platesc, mai fac si f multa galagie, nerespectand orele de liniste, asa ca se cam aduna motivele unei vizite a dlor politisti.