Bună ziua, sub apartamentul nostru avem o familie cu probleme de sănătate care ne-a umplut apartamentul de gândaci.
Nu putem deschide nici geamul din cauza mirosului emanat din ap acestora.
Nici cand dăm drumul la ventilatorul de la baie nu e o plăcere deoarece tot mirosul de la aceștia este absorbit prin pereții de la baie (de la țevi) plus gălăgie zi si noapte.
Am observat ca insectele intra in apartament de pe scara blocului si de pe fereastra (pur si simplu urca pe bloc).
Am sesizat DGASPC , primăria, asociația de proprietari, poliția locală, poliția română , am vorbit cu , copilul acestora (care nu stă cu ei si trece odată pe an pe la aceștia) si toata lumea mi-a spus că nu are ce să le facă. Chiar si copilul acestora da din umeri (si deranjat ca l-am sunat să îi amintesc de focarul din ap părinților lui, spunând că el nu are nicio obligație).
Am investit sume importante în insecticide, dar gândaci sunt ca la ei acasă, nu reușim să scăpăm de ei sub nici o forma , până nu isi deratizeaza vecinii apartamentul.
Intrebarea mea ar fi, îi pot da în judecată pe acești vecini pentru disconfortul cauzat?
Va multumesc!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic in situatia prezentata,sunteti indreptatiti sa va ridicati cu pretentii,atat timp cat exista focar de infectii
Problema consta ca eventuala actiune in instanta poate dura ani de zile,timp in care dv urmeaza sa va confruntati cu respectivul disconfort
Sesizati oficial autoritatea de sanatate publica cu scopul executarii de dezinsectie la nivelul apartamentului ,a partii comune de imobil de locuit in comun
Si conducerea asociatiei trebuie sa se implice, chiar daca "focarul"se afla in locuinta proprietate personala. Cum? Prin apelarea la o firma de dezinsectie foarte serioasa care va efectua mai multe lucrari de dezinsectie, atat pe toate spatiile comune (am zis toate spatiile comune, inclusiv subsol;ul blocului), cat si in casa proprietarului. Trebuie discutat la modul amabil, dar serios cu proprietarul aflat in aceasta situatie, sa permita accestul in locuitná pentru efectuarea catorva operatiuni de dezinsectie la intervale pe care firma le cunoaste. Chiar daca aceste lucrari de dezinsectie costa ceva banuti, banuiesc ca daca scapati de gandaci, o sa va bucurati.
Ei, abia daca nici in aceste conditii nu scapati de necaz, sigur, apelarea la justitie este inevitabila - si faceti referire la prev. L 196/2018, Sectiunea a 2-a - Obligatiile proprietarilor din condominii, art. 30, alin. 3-4 si mai ales 5.
Succes!