avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezinsecție în locuințe propii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezinsecție în locuințe propii

Buna ziua, sunt mama unui copil de un an și tocmai am găsit azi noapte un gândac mergand pe copil. Are chiar și mușcături care cred că de la gândaci sunt. Din păcate avem această problema de când m-am mutat in bloc, de 5 ani, dar zilele trecute au apărut în baie zeci de gândaci zilnic, ii găseam morți(eu aplic substanțe pentru asta). De problemă știu și vecinii, i-au văzut și ei cum circula pe exteriorul blocului și pe plasele de insecte. Deși administratia este cooperanta exact sub apartamentul nostru locuiește o familie de bătrâni care au casa ticsită de lucruri, ii bănuim că adună și gunoaie în casă(că au boala "hoarding disorder"), de la ei vine un miros greu și de cate ori au deschis ușa se vedea cum umbla gândacii pe zid și o mulțime de lucruri si cutii aglomerau holul deși apartamentul are 3 camere. Problema este că administrația nu știe un temei legal prin care sa ii determine să accepte în casa lor dezinsecția, Eu le-am propus sa plătesc eu costurile aferente operației dar acei vecini refuză să accepte. Avem vreo posibilitate să scăpăm de gândaci? Acum că și copilul are de suferit problema este mult mai grava, Va rog frumos sa ne ajutați!
Cel mai recent răspuns: claudianicola@gmail.com , utilizator 15:36, 26 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a scapa de gandaci trebuie facuta dezinsectia si dezinfectia generala a blocului - toate apartamentele, subsol, pod, boxe, ghena de gunoi, etc.
Temeiul legal este legea locuintei.
Puteti cere asociatiei de proprietari sa sesizeze primaria, DJ Sanatate Publica, DJ Sanitar Veterinara, in scris cu nr. de inregistrare/ data si sa solicite ajutor pentru rezolvarea situatiei existente.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratia poate sesiza oficial autoritatea de sanatate publica
Mulțumesc frumos!

ynocentta a scris:

Administratia poate sesiza oficial autoritatea de sanatate publica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne-au umplut casa de gândaci si nici o autoritate nu ne-a ajutat cu nimic Remixu2018 Remixu2018 Bună ziua, sub apartamentul nostru avem o familie cu probleme de sănătate care ne-a umplut apartamentul de gândaci. Nu putem deschide nici geamul din ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni refuz dezinsectie (alergie la insecticid) adriana1900 adriana1900 Buna ziua! sa pus jos in scara la avizier anunt ca se va face dezinsectie in apartamente,ce se poate intampla daca nu ii primesc,au cum sa ma oblige? (vezi toată discuția)
Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)