avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina cu risc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina cu risc

am o problema si va rog frumos sa ma ajutati, medicul specialist ginecolog considera ca sarcina mea de 8 sapt este cu risc de avort si mi-a dat concediu medical pe 15 zile. Pb e ca am depasit nr zilelor de concediu medical pe acest an deoarece am avut un accident de masina, am peste 180 de zile de concediu medical, m-am trezit ca angajatorul mi-a refuzat concediul, dau telefoane de 2 zile si nu stie nimeni cum se rezolva pb desi am inteles ca nu se cumuleaza concediile cel de sarcina cu celalalt! sunt in impas si nu stiu cum sa rezolv pb desi stau acasa de 15 zile!!! va multumesc pentru spontaneitate!!!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:22, 26 Noiembrie 2013
Cred ca tot la medicul expert gasiti rezolvarea.

OUG nr.158/2005:

ART. 14
(1) Medicul primar sau, dupã caz, medicul specialist în afecţiunea principal invalidantã poate propune pensionarea de invaliditate dacã bolnavul nu a fost recuperat la expirarea duratelor de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) În situaţii temeinic motivate de posibilitatea recuperãrii, medicul prevãzut la alin. (1) poate propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile, în scopul evitãrii pensionãrii de invaliditate şi menţinerii asiguratului în activitate.
(3) Medicul expert al asigurãrilor sociale decide, dupã caz, prelungirea concediului medical pentru continuarea programului recuperator, reducerea programului de lucru, reluarea activitãţii în raport de pregãtirea profesionalã şi de aptitudini ori pensionarea de invaliditate.
(4) Prelungirea concediului medical peste 183 de zile se face pentru cel mult 90 de zile, conform procedurilor stabilite de Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, denumitã în continuare CNPAS, împreunã cu CNAS, în raport cu evoluţia cazului şi cu rezultatele acţiunilor de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de examinare-concediu medical nico-cristina nico-cristina buna ziua, sunt insarcinata in 5 luni si 1 sapt si pana acum am beneficiat de 68 de zile concediu medical, din cele 90,datorita unor complicatii( eminenta de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical prelungit insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti cate zile de concediu medical am dreptul sa primesc, avand in vedere faptul ca am luat 90 de zile de la specialist, si 90 de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa 183 zile OldManAlex57 OldManAlex57 La inceputul lunii decembrie 2011 am suferit un accient de munca. Diagnostic - fractura dubla, multipla , deschisa, antebrat drept. Operat. Dupa aproape 5 ... (vezi toată discuția)