avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea cheltuielilor de judecata a unui proces ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea cheltuielilor de judecata a unui proces pierdut ?

Situatia e una mai delicata:
Acum 6 ani, a murit mama, procurorului l-a considerat vinovat pe tatal meu, si dupa aproape 2 ani de procese si dovezi (ce-i drept nu prea erau dovezi clare), tatal meu a fost condamnat la inchisoare 15 ani pentru omor. Tata a spus tot timpul ca este nevinovat si a facut recursuri si cereri la CEDO, fara nici un rezultat. De curand, a murit si tata, in inchisoare, si am ramas eu si doi frati. Intrebarea mea este: Cheltuielile de judecata a procesului tatalui meu sunt transmisibile catre noi (mostenitorii) sau dispar odata cu moartea inculpatului ?

1. Nu am facut succesiune dupa moartea mamei.
2. Toti fratii suntem majori.

Scuze daca am fost prea rece, am incercat sa n-o lungesc prea mult. Multumesc anticipat pentru raspuns, sper ca am pus intrebarea unde trebuia.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:15, 28 Noiembrie 2013
nu puteti fi urmariti pentru cheltuielile de judecta decat daca acceptati mostenirea expres.
Va multumesc pentru raspunsul prompt, dar ce anume inseamna mostenirea expres ?
adica sa mergeti la notar si sa deschideti mostenirea. adica sa aveti certificat de mostenitor
Ce ma puteti sfatui ? Exista un termen in care cheltuielile de judecata "dispar" (sunt anulate, la stilul amenzilor auto), si sa asteptam pana trece acel termen, si dupa sa se faca succesiunea ?
Nu e vorba de o avere, doar ca e vorba de casa batraneasca (in care deja sta fratele meu de cativa ani) si un pamant "de casa", promis celuilalt frate. Eu nu doresc nimic din cele 2 proprietati, doar sa poate rezolva ei cu actele, sa le treaca pe numele lor. Va multumesc incaodata, o seara placuta.
Sa preluati doar bunurile, fara datorii, nu se poate. Ori totul opri nimic.
Deci daca doreste cineva casa aceea si restul bunurilor, trebuie sa achite cheltuielile de judecata.

Alte discuții în legătură

Succesiune ioniuly ioniuly Suntem doi frati (subsemnatul si o sora), mama a murit in 1986, iar tata a murit in anul 2000, nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu, subsemnatul am ... (vezi toată discuția)
Va implor...un raspuns..(am pirdut dreptul de a succede?) ionut2006 ionut2006 tatal meu a murit acum 5 ani.Eu nu am facut succesiunea pentru ca nu am stiut de asa ceva. El a mostenit jumatate de garsoniera de pe urma mamai sale,cealalta ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire pentru credit doina75 doina75 Buna seara . Am o mica problema si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat . In 2006 tata a facut un credit la BCR si a semnat si o polita de asigurare pt credit . ... (vezi toată discuția)