Suntem doi frati (subsemnatul si o sora), mama a murit in 1986, iar tata a murit in anul 2000, nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu, subsemnatul am folosit timp de 10 ani casa batraneasca fara a fi tulburat de cineva, eu l-am inmormantat pe ultimul parinte(tatal-meu), am facut pomenile cum se fac,am consolidat casa, am contract cu Enel pe numele meu, am platit impozit in fiecare an. La inmormantarea tatalui meu, sora mea a plecat cu unele bunuri din gospodarie cum ar fi: Cal (varsta 2 ani), Caruta (roti Aro), Harnasament - Ham(nou), Porumb-Stulete (24 cosuri), 2 porci ( 7 luni), dolarul la vremea respectiva era 22.300 lei, suma se ridica la ~ 26.920.000 lei la 12.07.2000. Pe 18.06.2010 sunt chemat in judecata de sora mea la 10 ani dupa moartea ultimului parinte, pentru succesiune. Sunt de acord cu aceasta succesiune dar exista o vorba romaneasca " Banii mei sunt banii nostri, bani ei sunt bani ei!!!". Cum imi recuperez banii investiti de mine: la inmormantare, pomeni, cruce funerara din marmura, consolidare casa, refacerea proprietatii in totalitate( Titlul de proprietate nu avea trecute vecinatatile) printr-o sentinta civila, cadastru. In situatia mea se poate aplica uzucapiune a locuintei timp de 10 ani?
Daca puteti proba in instanta toate aceste cheltuieli, cu acte sau chiar cu martori, apoi faptul ca sora si-a insusit niste bunuri mobile, la lotizare se va tine cont si partea dv. va fi mai mare.
Totul tine de posibilitatea de a proba aceste cheltuieli suportate exclusiv de dv.
Eu va dau zero sanse sa recuperati vreun ban.
Eventual pt consolidarea imobilului, daca puteti demonstra ca erau cheltuieli necesare ( si fara o expertiza, ma indoiesc ca se va putea) si chiar si asa, dvs. v-ati folosit de imobil, eu in locul surorii dvs. va chemam in judecata pt lipsa de folosinta si solicitam o parte mai mare din mostenire.
Cruci, pomeni etc. nu reprezinta obligatii legale sau cheltuieli necesare, le-ati facut de placere ( voluptuarii).