avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Suntem doi frati (subsemnatul si o sora), mama a murit in 1986, iar tata a murit in anul 2000, nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu, subsemnatul am folosit timp de 10 ani casa batraneasca fara a fi tulburat de cineva, eu l-am inmormantat pe ultimul parinte(tatal-meu), am facut pomenile cum se fac,am consolidat casa, am contract cu Enel pe numele meu, am platit impozit in fiecare an. La inmormantarea tatalui meu, sora mea a plecat cu unele bunuri din gospodarie cum ar fi: Cal (varsta 2 ani), Caruta (roti Aro), Harnasament - Ham(nou), Porumb-Stulete (24 cosuri), 2 porci ( 7 luni), dolarul la vremea respectiva era 22.300 lei, suma se ridica la ~ 26.920.000 lei la 12.07.2000. Pe 18.06.2010 sunt chemat in judecata de sora mea la 10 ani dupa moartea ultimului parinte, pentru succesiune. Sunt de acord cu aceasta succesiune dar exista o vorba romaneasca " Banii mei sunt banii nostri, bani ei sunt bani ei!!!". Cum imi recuperez banii investiti de mine: la inmormantare, pomeni, cruce funerara din marmura, consolidare casa, refacerea proprietatii in totalitate( Titlul de proprietate nu avea trecute vecinatatile) printr-o sentinta civila, cadastru. In situatia mea se poate aplica uzucapiune a locuintei timp de 10 ani?
Cel mai recent răspuns: ioniuly , utilizator 19:56, 31 Mai 2010
Daca puteti proba in instanta toate aceste cheltuieli, cu acte sau chiar cu martori, apoi faptul ca sora si-a insusit niste bunuri mobile, la lotizare se va tine cont si partea dv. va fi mai mare.
Totul tine de posibilitatea de a proba aceste cheltuieli suportate exclusiv de dv.
Buna ziua!

Nu, nu puteti invoca uzucapiunea!
Eu va dau zero sanse sa recuperati vreun ban.
Eventual pt consolidarea imobilului, daca puteti demonstra ca erau cheltuieli necesare ( si fara o expertiza, ma indoiesc ca se va putea) si chiar si asa, dvs. v-ati folosit de imobil, eu in locul surorii dvs. va chemam in judecata pt lipsa de folosinta si solicitam o parte mai mare din mostenire.
Cruci, pomeni etc. nu reprezinta obligatii legale sau cheltuieli necesare, le-ati facut de placere ( voluptuarii).
:((:P#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli inmormantare anabv anabv A murit tata si m-am trezit cu fratele vitreg la usa ca imi cere bani de inmormantare. Tata nu m-a crescut si nici nu mi-a platit pensie pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a mostenirii pe vechiul cod favex favex Am calitatea de mostenitoare legala de pe urma tatalui meu ( certificat de mostenitor cu o cota de 18.75% din imobilul succesoral, alaturi de sora mea si mama ... (vezi toată discuția)
Tatal meu nu poate avea cruce de marmura din cauza birocratiei Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Tatal meu a murit cu un an si jumate in urma.Suntem 4 frati si mama. Nu s-a facut succesiunea. In sfarsit am reusit sa strangem bani pentru a ... (vezi toată discuția)