avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea cheltuielilor de judecata a unui proces ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea cheltuielilor de judecata a unui proces pierdut ?

Situatia e una mai delicata:
Acum 6 ani, a murit mama, procurorului l-a considerat vinovat pe tatal meu, si dupa aproape 2 ani de procese si dovezi (ce-i drept nu prea erau dovezi clare), tatal meu a fost condamnat la inchisoare 15 ani pentru omor. Tata a spus tot timpul ca este nevinovat si a facut recursuri si cereri la CEDO, fara nici un rezultat. De curand, a murit si tata, in inchisoare, si am ramas eu si doi frati. Intrebarea mea este: Cheltuielile de judecata a procesului tatalui meu sunt transmisibile catre noi (mostenitorii) sau dispar odata cu moartea inculpatului ?

1. Nu am facut succesiune dupa moartea mamei.
2. Toti fratii suntem majori.

Scuze daca am fost prea rece, am incercat sa n-o lungesc prea mult. Multumesc anticipat pentru raspuns, sper ca am pus intrebarea unde trebuia.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:15, 28 Noiembrie 2013
in 3 ani se prescrie dreptul creditorului de a cere plata datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ioniuly ioniuly Suntem doi frati (subsemnatul si o sora), mama a murit in 1986, iar tata a murit in anul 2000, nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu, subsemnatul am ... (vezi toată discuția)
Va implor...un raspuns..(am pirdut dreptul de a succede?) ionut2006 ionut2006 tatal meu a murit acum 5 ani.Eu nu am facut succesiunea pentru ca nu am stiut de asa ceva. El a mostenit jumatate de garsoniera de pe urma mamai sale,cealalta ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire pentru credit doina75 doina75 Buna seara . Am o mica problema si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat . In 2006 tata a facut un credit la BCR si a semnat si o polita de asigurare pt credit . ... (vezi toată discuția)