avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perioada de prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Perioada de prescriere datorie

buna ziua,

acum 5ani am girat pe cineva cu casa....de 2ani nu a platit creditul si eu primesc notificari.....valoarea creditului a fos declarata exigibila....care este perioada de prescriere a creditului???
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:15, 27 Noiembrie 2013
3 ani din momentul în care creditorul întreprinde ultimul act pentru recuperarea datoriei. adică niciodată, fiind vorba de o bancă (sau poate aveți noroc și rătăcesc aceia dosarul)
Termenul de prescriptie este de 10 ani in cazul dumneavoastra, fiind vorba despre un drept real imobiliar. Curge de la scadenta anticipata a creditului.
Nu m-as gandi la prescriptie ci la cum sa platesc creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita "credit de nevoi personale,fara garantii" IxulescuPaul IxulescuPaul Am primit o somatie de plata,de la biroul unui executor judecatoresc,in temeiul unui titlu executoriu constand in contract de credit,prin care am fost obligat ... (vezi toată discuția)
Intrerupere perimare executare silita prin act procedural efectuat de un tert alexioan alexioan Buna ziua ! am un imobil care face obiectul unei urmariri silite de catre creditorul x. banca la care aveam un credit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)