avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura in instanta, etape de urmat, cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura in instanta, etape de urmat, cai de atac

Buna ziua,
Am citit cateva din discutiile de pe asest forum, dar pentru a fi sigur va rog sa imi spuneti care ar fi urmatorii pasi, in cazul meu.
Am un process pe litigii de munca cu un fost angajator, pentru ca nu a respectat CIM si legile in vigoare. Instanta de fond mi’a admis in parte actiunea. Instanta de recurs a modificat sentinta si a respins in tot actiunea, decizie irevocabila. Ce pot face acum:
-contestatie in anulare – in acest caz, cauza este judecata de aceeasi instanta? Daca este asa, nu cred ca nu am vreo sansa. Nu cred ca se vor corecta pe ei. Si oricum, am inteles ca majoritatea se resping.
-recurs la ICCJ – in acest caz, care este termenul de depunere al cererii de recurs?
-sesizare CEDO. Sunt hotarat sa ajung si aici, daca este nevoie.
Intrebarea mea era: acestia sunt pasii? Trebuie efectuati inctocmai?
-Sau pot sa fac recurs la ICCJ fara sa mai fac contestatie?
-Daca fac contestatie, pot sa fac intr’e timp recurs sau direct sesizare la CEDO, sau trebuie sa astept judecarea contestatiei?
-Pot sa fac sesizare la CEDO acum, sau dupa recursul de la ICCJ, daca va fi tot nefavorabil? Termenul de sesizare CEDO este 6 luni de la primul recurs, sau de la recursul ICCJ.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:46, 27 Noiembrie 2013
Daca litigiul dvs a fost judecat la fond si a avut calea de atac a recursului,nu puteti formula alt recurs la ICCJ,nu va puneti sperante in CEDO,justitiabilii cred ca cedo rejudeca cauzele lor fiind un fel de instanta de control cand de fapt Se analizeaza doar daca au fost respectate articole din Conventia Europeana pt drepturile omului precum dreptul la un proces echitabil etc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu aveti deschisa calea de atac a recursului, neputand promova recurs la recurs.

Caile extraordinare de atac le puteti folosi daca va incadrati in motivele strict prevazute de lege.

Cat despre CEDO, puteti formula cererea in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva a sentintei, dar numai pt a constata incalcari ale Conventiei europene a drepturilor omilui si nu pt a obtine o rejudecare a cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac dupa inalta curte de casatie si justitie,in romania inainte de cedo clau1858 clau1858 Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta ... (vezi toată discuția)
Inainte de cedo, putem desfiinta in instanta nationala o hotarire irevocabila solutionata cu incalcarea dreptului la un proces echitabil ? – in tem. art.13 recursul efectiv eugen82 eugen82 Va solicit parerea cu privire la urmatoarea lipsa in c.pr.civ – contestatia in anulare (in opinia mea): Hotarire irevocabila, recursul respins si ... (vezi toată discuția)
Se mai poate ceva? eventual cedo? dandanaua dandanaua Proces penal judecat la fond, apel si recurs.In recursul partii vatamate, se schimba inclusiv solutia pe latura penala. Treaba e ca se fac, in solutionarea ... (vezi toată discuția)