avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare magazin in franciza
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare magazin in franciza

Buna ziua.

Momentan lucrez intr-un magazin care vinde diverse produse nealimentare. Magazinul se afla in Sibiu, sediul firmei fiind in Arad, acest magazin din Sibiu fiind inregistrat ca punct de lucru. Am contract individual de munca si sunt angajat pe 8 ore, cu o vechime in acest loc de munca de aprox. 20 luni. Alaturi de mine, a mai fost angajata o persoana, cu aprox. 4 luni in urma, cu contract individual de munca, pe 4 ore.

De vreo luna, patronul s-a hotarat sa vanda acest magazin din Sibiu, in sistem tip franciza. Nu stiu in ce sistem de franciza va vinde acest magazin, deoarece mai poseda un astfel de magazin in Arad, care va ramane in posesia lui.

As vrea sa-mi spuneti daca exista legislatie care defineste statutul angajatilor unui punct de lucru, atunci cand acesta se transforma in franciza? Francizatul este obligat sa preia angajatii? Francizorul discuta liber cu francizatul situatia angajatilor, cele doua parti decizand daca angajatii vor fi preluati sau trecuti in somaj?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Refacturare servicii publictate client ue LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna, am urmatoarea problema. la unul din puntul de lucru al firmei, platitoare de TVA, vindem marfa care o achizitionam din Polonia de la o firma care are cod ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a nu servi un anumit client cris2d2 cris2d2 Va salut. Se da un spatiu comercial - comert cu amanuntul - in care un client care a cumparat un produs revine cu el cum ca vanzatorul l-a inselat, ca nu ... (vezi toată discuția)
Cim gigi stan gigi stan Sunt unul din cei aproape 1400 angajati la fostul RODIPET BUCURESTI,ulterior firma a schimbat denumirea si datorita datoriilor acumulate societatea a intrat ... (vezi toată discuția)