avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare la fier vechi a utilajelor achizitionate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare la fier vechi a utilajelor achizitionate

Buna ziua

Firma noastra a cumparat de la un client utilaje deteriorate si le vinde la remat pentru fier vechi la jumatatea din suma pentru care le-a cumparat.
Vanzarea deseurilor se face 4111=703
fondul pt mediu 635=4111 si taxare inversa
Ma poate ajuta cineva cu o monografie pentru inregistrarea deseurilor in contabilitate?
Ele se inregistreaza la materii prime si cum ma scad de ele? Cheltuiala este deductibila sau nu avand in vedere ca le-am vandut la jumatate din pretul de achizitie?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:54, 27 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Cred ca va fi destul de greu sa demonstrati operatiunea respectiva. Incercati sa raspundeti la intrebari de genul:
De ce am achizitionat utilajele respective, cu toate ca erau deteriorate?
Pot justifica temeinic faptul ca fara a le utiliza si fara sa produca nimic in scopul obtinerii de venituri impozabile, decid casarea si vanzarea acestora la fier vechi?
De raspunsurile pe care vi le dati, depinde atat deductibilitatea cheltuielii cat si ajustarea sau nu a TVA achitata la achizitie.

Numai bine
Firma de la care am achizitionat acele utilaje a intrat in faliment si aveau sa ne dea bani in schimbul banilor ne-a dat acele utilaje vechi pe care noi le-am dat la remat fier vechi sa obtinem bani pe ele.De aceea am intrebat cum inregistrez achizitionarea acelor utilaje avand in vedere ca ele nu au venit direct la mine in magazine ci s-au dus direct la remat.
Ramane totusi si in cazul acesta o intrebare. De ce nu vi le-au facturat direct la pretul de vanzare cu care s-au dat la REMAT? Inteleg ca prin aceasta se acopera o datorie, insa operatiunile sunt distincte si au incidenta lor fiscala.
Oricum, fiecare operatiune se inregistreaza separat, atat achizitia cat si vanzarea fierului vechi, chiar daca acestea nu au intrat efectiv in gestiunea dvs. As preciza doar ca taxare inversa(4426 = 4427) va face beneficiarul, dvs. doar inscrieti pe factura mentiunea "taxare inversa".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la casare mijloace fixe romicichi romicichi buna ziua. Am casat in septembrie 2009 un camion care a intrat in ianuarie 2007,avand urmatoarele date: valoare inventar=8500(7143+1357-TVA), amortizare in ... (vezi toată discuția)
Mod de inregistrare si declarare vanzare deseu vechi. Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Am vandut la REMAT deseuri-fier vechi.Chitanta este mai mica decat factura cu fd de mediu 3%.Care sunt inregistrarile contabile in ceea ce ... (vezi toată discuția)