avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente de la primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente de la primarie

buna ziua,
Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar. Tranzactia este incheiata partial, o parte din frati cedandu-i tatalui meu partea lor de teren.
Unul din nepoti (de la alt frate)a venit dupa aceasta tranzactie sa ceara anularea acestei tranzactii partiale (ce au cedat ceilalti frati si nepoti ) pentru ca el ar fi cumparat inainte de partaj terenul de la un frate decedat. (suprafata care nu coincide cu cea dupa partajul judiciar fiind doar o estimare) si nici acte nu are.
Fiul celui decedat, ca mostenitor nu a stiut de aceasta"vanzare" si a cedat terenul tatalui meu.
In alta ordine, tata a fost la primarie si i s-a spus doar verbal ca terenul de la fratele decedat, este dat in arenda acelui nepot care pretinde ca l-a cumparat.
Intrebarea mea este: Putem sa facem o cerere la primarie prin care sa ni se elibereze un document valabil sa stim cum este pamantul utilizat si ce ar trebui sa contina?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Cel mai recent răspuns: edirne , utilizator 08:58, 28 Noiembrie 2013
In mod normal trebuie sa existe un contract de arenda.
buna ziua din nou,
va multumesc pentru raspuns. Da ,exista contract de arenda.
Va mai rog daca se poate sa-mi raspundeti - poate sa ceara la primarie un document (oficial) prin care sa i se spuna cum figureaza tot pamantul bunicilor pe rol? si ce ar trebui sa ceara efectiv? I s-a cam spus ca numai avocatul poate sa faca lucrul acesta.
va multumesc si astept raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere primarie comuna balexu balexu buna ziua, Eu (am 70 ani) cu fratii si nepotii (o parte din frati au decedat) sunt intr-un proces de partaj judiciar pentru terenul de la ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui teren dimitrianegru dimitrianegru buna ziua , impreuna cu alti 4 frati avem un teren la camp. Suntem in proces de partaj judiciar. Suntem doua tabere Eu cu trei frati si inca unul ... (vezi toată discuția)
Situatia unui teren cordun cordun buna ziua, vreau sa stiu si eu despre un teren extravilan cum este el inregistrat in primarie,de cine si cum este este folosit. Mentionez ca terenul face ... (vezi toată discuția)