avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... folosirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

folosirea unui teren

buna ziua ,
impreuna cu alti 4 frati avem un teren la camp.
Suntem in proces de partaj judiciar.
Suntem doua tabere Eu cu trei frati si inca unul separat.
Pana acum la tribunal s-a facut o tranzactie partiala in urma careia trei frati mi-au cedat mie partea lor.Procesul in schimb mai dureaza ca au aparut alte probleme
De la tribunal ni s-au dat doar copii dupa acea hartie in care sunt semnaturile fratilor ca-mi cedeaza.
Am fost in primarie intrucat vreau sa folosesc terenul ce-mi revine in plus si mi s-a spus ca acea hartie nu e valabila ,mai mult ca pamantul a fost dat in arenda in aceasta toamna de catre cel de-al cincilea frate la o societate. desi eu imediat dupa tranzactia partiala am anuntat in scris primaria ca pamantul este in litigiu si sa fiu anuntat de orice interventie .
as putea sa cer la tribunal un document valabil privitor la tranzactia partiala si daca procesul se finalizeaza poate fi anulat acel contract de arenda?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:30, 16 Ianuarie 2015
Trebuie sa aveti hotararea finala, nu are valoare tranzactia semnata 'de mana'.
Contractul de arenda se poate inceta, dupa ce deveniti proprietar. Daca arendatorul nu accepta sa elibereze terenul trebuie sa il dati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente de la primarie edirne edirne buna ziua, Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar. Tranzactia este incheiata partial, o parte din frati cedandu-i tatalui meu partea lor de ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate edirne edirne Buna ziua, Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar a unui teren intra si extravilan.S- a ajuns in instanta pentru ca doi frati din 7 nu au vrut in ... (vezi toată discuția)
Teren arabil oliviu 35 oliviu 35 sunt un inginer agronom ce lucrez teren arabil intr-o localitate, anul trecut am luat in arenda un teren de 5 ha pe care il lucra un fermier din zona, atunci ... (vezi toată discuția)