avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua,
Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar a unui teren intra si extravilan.S- a ajuns in instanta pentru ca doi frati din 7 nu au vrut in notariat .In notariat exista o intelegere iar prin partaj judiciar lucrurile s-au mai schimbat- fiecare si-a primit partea legal, dupa acte.(mai precis s-a diminuat la 4 frati si s-a mai dat la 3 din ei.
Este vorba de 15 ha (aproximativ) camp si 5000 m. p. intravilan.
Patru din frati si-au cedat partea lui tata.
Problema este ca terenul cedat de acesti frati tatalui este in folosinta la unul din cei doi care credem ca si l-a asigurat prin contracte de arenda pe multi ani, (are o asociatie in sat)
Intrebarea mea este
dupa terminarea acestui proces si dupa ce va obtine actul de proprietate pe tot acest pamant (deci mai mult) cum poate tata sa dispuna de pamantul lui cum doreste?
Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: edirne , utilizator 12:15, 22 Octombrie 2013
Buna ziua,
Dupa ce sentinta in dosar ramane definitiva, daca s-a cerut si iesirea din indiviziune, se va executa silit acel frate care nu doreste sa cedeze terenul in conformitate cu sentinta si schitele efectuate de expert pentru lotizare.
Dupa aceia, tatal dumneavoastra poate dispune cum doreste de terenul sau.
av. Gabriel Klein Kiritescu
va multumesc si daca imi e permis...
In caz ca el este arendasul terenului cum gandim, pot fi anulate aceste contracte de arenda?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente de la primarie edirne edirne buna ziua, Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar. Tranzactia este incheiata partial, o parte din frati cedandu-i tatalui meu partea lor de ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza mai corect si mai ieftin? coman maria coman maria buna ziua tuturor! Revin la d-voastra cu speranta ca ma veti ajuta cu sfaturi si de aceasta data! Situatia este urm.(explicata pe scurt si sper cat mai ... (vezi toată discuția)