avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare cladire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare cladire

Buna ziua.
Situatia in care ma aflu este atipica.
Am cumparat in 2008 un teren cu o constructie neevidentiata in CF. Constructia a fost facuta in 1996 cu autorizatie dar nu a fost finalizata. Vechiul proprietar a obtinut de la primarie o dare partiala in folosinta.
Intrebarea ar fi cum pot sa imi intabulez constructia aceasta?
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 00:53, 12 Decembrie 2013
Puteti beneficia de reglementarile OUG 64/2010 privind modificarea si completarea Legii cadastrului si publicitatii imobiliare nr. 7/1996 care permite intabularea constructiilor construite inainte de 2001.

Si mai puteti lua in calcul

Articolul VII^4
La articolul 37 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 933 din 13 octombrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(5) Construcţiile executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum şi cele care nu au efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate şi nu pot fi intabulate în cartea funciară. În această situaţie se aplică în continuare sancţiunile prevăzute de lege. Construcţiile realizate înainte de 1 august 2001, care este data intrării în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, se intabulează, în lipsa autorizaţiei de construire, în baza certificatului de atestare fiscală prin care se atestă achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află situată construcţia, precum şi a documentaţiei cadastrale. În cazul în care construcţiile nu sunt înregistrate la autoritatea administraţiei publice locale competente, acestea se înregistrează dacă se achită impozitul aferent pe ultimii 5 ani anteriori depunerii declaraţiei fiscale, inclusiv pentru anul în curs.“
Se executa o documentatie de actualizare cu constructie, respectand cele enumerate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot totusi face intabularea? Stoiancornel Stoiancornel Buna tuturor specialistilor in ale legislatiei! In 1991 am obtinut Certif de Urbanism/Aut de ctie. Am realizat o extindere la locuinta dar am construit pe ... (vezi toată discuția)
Intabularea unei case ioanlada ioanlada am cumparat o casa la tara in anul 2001 si tot de atunci platesc si impozitul pe numele meu casa a fost neterminata acum vreau sa o intabulez cum sa fac sa fie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie expirata iulianpetrescu iulianpetrescu Autorizatia de constructie a expirat in 2007,deoarece lucrarile de constructie nu au ajuns la stadiul de finalizare,iar receptionarea lucrarilor nu s-a putut ... (vezi toată discuția)