avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cifra de afaceri la ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cifra de afaceri la ONG

Buna ziua!
Va rog, sa-mi spuneti, daca pentru prestarea unui serviciu(controlul oficial al productiei de lapte) catre crescatori, subventionat de la APIA cu 70% (Axa I) pentru un ONG cu activitate complementara cresterii animalelor se include in cifra de afaceri, pentru a atinge plafonul de platitor de TVA?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 23:09, 28 Noiembrie 2013
Da, se includ venituri din activitatea economica a ong si acea activitate enuntata poate fi trecuta la activitati economice.
daca sunteti in situatia de a furniza aceste servicii membrilor verificati si cu un contabil si cu un finantist bun. in sepecial art. 141 Cod Fiscal lit.k care prevede ca sunt scutite de TVA prestările de servicii şi/sau livrările de bunuri furnizate membrilor în interesul lor colectiv, în schimbul unei cotizaţii fixate conform statutului, de organizaţii fără scop lucrativ care au obiective de natură politică, sindicală, religioasă, patriotică, filozofică, filantropică, patronală, profesională sau civică, precum şi obiective de reprezentare a intereselor membrilor lor, în condiţiile în care această scutire nu provoacă distorsiuni de concurenţă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi fiscale cotizatii ong ContraOF ContraOF Buna seara...este sau nu obligatorie emiterea de facturi fiscale pentru cotizatiile DEJA incasate de ONG uri, va rog ? (vezi toată discuția)
Sponsorizare Krissia . Krissia . As vrea sa stiu tot in legatura cu sponsorizarea. Documente necesare, ce forma trebuie sa aiva contractul de sponsorizare,cine trebuie sa il semneze, scopuri ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii in eu anaglock anaglock SRL din Romania detaseaza angajati (necalificati) la Ingrijire Batrani in statele EU. Stiu sigur ca aceste servicii sunt scutite de TVA dar din pacate nu ... (vezi toată discuția)