avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Facturi fiscale cotizatii ONG
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Facturi fiscale cotizatii ONG

Buna seara...este sau nu obligatorie emiterea de facturi fiscale pentru cotizatiile DEJA incasate de ONG uri, va rog ?
Cu exceptia cazului in care platitorul silicita in mod expres emiterea fiscalei ..multumesc.
Conform Codului Fiscal sunt activ scutite fara drept de deducere:

Art 292 (1):
k) prestările de servicii și/sau livrările de bunuri furnizate membrilor în interesul lor colectiv, în schimbul unei cotizații fixate conform statutului, de organizații fără scop patrimonial care au obiective de natură politică, sindicală, religioasă, patriotică, filozofică, filantropică, patronală, profesională sau civică, precum și obiective de reprezentare a intereselor membrilor lor, în condițiile în care această scutire nu provoacă distorsiuni de concurență;

ART. 319 - Facturarea CF:

(7) Prin excepție de la alin. (6) lit. a) și d), persoana impozabilă nu are obligația emiterii de facturi pentru operațiunile scutite fără drept de deducere a taxei conform art. 292 alin. (1) și (2).

Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri la ong sorinflorin sorinflorin Buna ziua! Va rog, sa-mi spuneti, daca pentru prestarea unui serviciu(controlul oficial al productiei de lapte) catre crescatori, subventionat de la APIA cu ... (vezi toată discuția)
Chelt infiintare ong MariOancea MariOancea Buna seara, Am o asociatie fara scop patrimonial care s a infiintat anul trecut dar abia acum si-a inceput activitatea.Va rog sa imi spuneti daca am gandit ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare Krissia . Krissia . As vrea sa stiu tot in legatura cu sponsorizarea. Documente necesare, ce forma trebuie sa aiva contractul de sponsorizare,cine trebuie sa il semneze, scopuri ... (vezi toată discuția)