avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare amanare cauza in vederea citarii noii parate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare amanare cauza in vederea citarii noii parate

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o societate(care nu mai exista) este citata intr-o cauza si depune in a 25-a zi de la citare (termenul legal ptr depunerea intampinarii) la instanta, o cerere de amanare prin care indica adresa noii societati parate la care urmeaza a fi citata de catre instanta este in regula? In sensul ca dupa citarea noii parate aceasta poate depune intampinare conform noului Cod de procedura civila?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 07:57, 29 Noiembrie 2013
Societatea citata (cea parata) a devenit din filiala, sucursala ,deci nu mai are personaliate juridica, astfel ca intampinarea urmeaza sa fie formulata de societatea nou infiintata.
In opinia mea ar fi trebuit sa faceti o intampinare prin care sa invocati lipsa capacitatii procesuale fata de lipsa personalitatii juridce si apoi este treaba reclamantului sa formuleze corect cererea de chemare in judecata.

Nou entitate nu va putea formula intampinare legal in cauza daca nu este introdusa in dosar, ceea ce reprezinta obligatia instantei, la solicitarea scrisa a reclamantului, si mai putin a dvs.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive, in sentinta definitiva si irevocabila? nicusorilinca nicusorilinca buna seara intr-o sentinta definitiva si irevocabila, in care pe fond si apoi pe recurs a existat o lipsa a calitatii procesuale pasive, a paratei(a raspuns ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii/capacitatii procesuale pasive? nicusorilinca nicusorilinca buna seara intr-o sentinta definitiva si irevocabila, in care pe fond si apoi pe recurs a existat o lipsa a calitatii procesuale pasive, a paratei(a ... (vezi toată discuția)
Sucursala poate sta ca parte in instanta? cristina69 cristina69 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca o sucursala fara personalitate juridica, poate sta ca parte parata in instanta si care este temeiul legal. (vezi toată discuția)