avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare PFA in Societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare PFA in Societate

Buna seara,
As avea nevoie de o lamurire. As vrea sa tranform un PFA in Societate( in nume colectiv sau cu raspundere limitata). Avand in vedere ca PFA este o forma de organizare a persoanei fizice, iar Societatea este o persoana juridica, ce regim ar trebui sa aplic bunurilor(utilaje, masini, bunuri imobile) astfel incat sa se regaseasca si in noua societate? Se radiaza PFA-ul, iar acele bunuri vor fi aport al respectivului asociat la noua societate sau este vreun alt mod in care se pot transfera toate acestea? Dar cu toate contractele incheiate deja de PFA ce se intampla? Multumesc anticipat. O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:01, 27 Noiembrie 2013
Se face exact cum ati banuit: radiere pfa, trecerea bunurilor in patrimoniul persoanei fizice cu plata impozitului pe venit la lichidarea pfa, infiintarea srl in care asociatul - persoana fizica vine cu bunurile ca aport.
Sau infiintati srl-ul si intocmiti contract de vanzare cumparare intre pfa si srl si apoi lichidati pfa-ul.
Vor fi inchise acele contracte cu pfa-ul si semnate altele cu srl-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)
Radiere srl / ce se intampla cu activele firmei dansara2002 dansara2002 Buna ziua, Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu ... (vezi toată discuția)
Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)