avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare pedeapsa penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare pedeapsa penala

Buna ziua,

In cat timp de la pronuntarea unei decizii penale in care s-a hotarat ca inculpatul sa execute x ani de pedeapsa, trebuie sa se prezinte la politie in vederea incarcerarii acestuia.
Precizez ca hotararea a fost data de catre o Curte de Apel, in urma unui recurs al Parchetului.
De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca exista si alte cai de atac impotriva acestei hotarari.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 09:02, 28 Noiembrie 2013
Daca hotararea este definitiva, in ziua respectiva se emite mandatul de executare precum si un ordin de a nu parasi tara.
Multumesc pentru raspuns. Mandatul cand se pune in executare?
Depinde de la caz la caz...
Daca vrea sa se prezinte o poate face dar mai bine asteapta sa il ia de acasa...
mie mi a ramas hotararea definitiva miercuri si au venit luni sa ma aresteze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Cand o condamnare ramane definitiva? portospirate portospirate Pe data de 7.04.2004 am fost condamnat la 4 ani cu executare in lipsa. Nu a fost facut nici un recurs. Din studierea dosarului, am descoperit ca pe data de ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva 29 zile utilizator900 utilizator900 arestarea preventiva se va prelungi cu alte 29 de zile in cazul in care inculpatul isi recunoaste invinuirile? sau se va da hotarare definitiva? (vezi toată discuția)