avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament dinaintea casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament dinaintea casatoriei

Sunt casatorita si posed apartament dinaintea casatoriei, pe numele meu.
Daca vand apartamentul si cumpar o casa pe numele meu, sotul este de acord, e numai a mea? El are copii din prima casatorie care i-au luat toate proprietatile, cum ma pot proteja de ei?
Mai am o problema. Jumatate din apatament este pe numele mamei mele, decedata, si nu l-am intabulat pe mine. Sotul mosteneste daca eu decedez partea mamei sau intra rudele mele?
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 11:40, 28 Noiembrie 2013
Buna dimineata .
Daca cumparati imobilul in timpul casatoriei, este bun comun.
Pentru apartament,dupa decesul mamei,trebuia sa se dezbata partea acesteia din mostenire
Daca nu s-a facut acest lucru atunci,nu puteti instraina apartamentul ,pana nu dezbateti partea de drepturi ale mamei din apartament, si restul mostenirii.Daca dvs.sunteti sigurul copill, dvs.veti prelua in intreg aceasta parte.
Sotul dvs.nu este ruda de sange cu mama,deci nu are vocatie succesorala la mostenirea acesteia .
Daca decedati dvs.,Doamne fereste, sotul dvs.intra la mostenirea partii dvs.de 1/2 din mostenire ,si daca nu aveti copii,vor intra la mostenire si cei din clasa 2 de mostenitorii , adica ascedendenti privilegiati-parinti, sau colaterali privilegiati -frati, surori, si descdenentii lor pana la gradul 4 inclusiv,conform art.964 alin.1 din Codul Civil.
Cu stima,
Bote Marius.
Mai exista varianta modificarii regimului patrimonial dintre soti astfel incat fiecare sa fie proprietar pe ce dobandeste in nume propriu si apoi puteti cumpara ce doriti numai pe numele dumneavoastra.
Cum se face si unde??
Mergeti la un notariat si intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire sora dumitru suiu dumitru suiu Buna seara , Ma numesc Suiu Dumitru,din Botosani si va rog lamuriti-ma in problema de mai jos : am avut o sora ,decedata anul acesta,care a avut un ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa matusa (sora mamei) alexvas alexvas Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: acum aproximativ o luna a decedat matusa mea (sora mamei), fara copii si fara sot (era vaduva de multi ani), si de ... (vezi toată discuția)