avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea custodiei unui copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea custodiei unui copil minor

buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta.am o fetita de 6 anisori din o casatorie precedenta pe care instanta a incredintat-o tatalui neprecizand daca eu am dreptul de a o vizita si el profitand de asta din 2011 nu mi-a dat voie sa o vad.copilul sta acum cu bunicii fiindca el nu este in tara de cateva luni.eu acum mai am un copil,sunt casatorita si nici noi nu suntem in tara dar as vrea sa intentez proces de obtinere totala a custodiei,daca nu mi se acorda acest lucru macar as putea sa obtin dreptul de a o aduce in vacante la mine?repet ca nici eu nu sunt in tara si nici tatal.ce sanse am sa obtin macar acest drept?va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:54, 28 Noiembrie 2013
Trebuie sa va adresati instantei de tutela pentru programul de vizitare.
va multumesc dar credeti ca as putea obtine dreptul de a o aduce la mine pe timpul vacantelor fara a fi nevoie de acordul tatalui?
Puteti cere stabilirea domiciliului copilului la dvs.
Puteti cere program de vizita la domiciliul dvs.
"Custodie totala" - adica exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de dvs - puteti cere, dar nu veti obtine.
Insa stati de vorba cu tatal si ajungeti la o solutie constructiva pentru fetita, pentru ca nu e sanatos ca un copil cu doi parinti in viata sa fie crescut de catre bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sunt căsătorită de 2 ani și avem o fetiță de ... Bogdana2019 Bogdana2019 Bună ziua. Sunt căsătorită de 2 ani și avem o fetiță de 1 anișor. Doresc să divorțez întrucât soțul bea foarte mult și destul de des. De fetiță ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil minor... ella_80 ella_80 Cum pot proceda pentru a obtine custodia fiicei mele in varsta de 5 ani? De 4 ani fata locuieste cu bunica din partea tatalui acesta nefiind tatal ei ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor Navalici madalina Navalici madalina Buna ziua.am fost maritata in judetul teleorman si din casnicie a rezultat o fetita care acum are 4 ani si jumatate...eu sunt din galati...dupa divort in 2017 ... (vezi toată discuția)