avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit actiuni bursiere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit actiuni bursiere

Buna ziua.
In cadrul operatiunilor cu actiuni bursiere desfasurate in acest an,am obtinut profit.In anii anteriori ,respectiv 2010,2011 si 2012 am avut pierderi obtinute tot din tranzactii bursiere.Mentionez ca pierderile cumulate (2010-2012) sunt mai mari decat profitul pe 2013.
As vrea sa stiu daca anul viitor,in luna mai ,cand voi depune declaratia 200,voi fi obligat sa platesc impozit pt 2013 sau nu.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ovas , utilizator 11:09, 28 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Brokerul Dvs. pe BVB va transmite la sfarsitul anului o scrisoare care cuprinde castigurile si pierderile cumulate pe perioada anului calendaristic.
Profitul (diferenta dintre venituri si cheltuieli, cumulate pentru toate tranzactiile pe toate conturile de actiuni) se insereaza in Declaratia 200, rubrica "Transferul titlurilor de valoare" vezi:
[ link extern ] /

Cu stima,
legalmgm
Din pacate nu m-ati lamurit...Raspunsul dvs.este valabil strict la modul general. Ceea ce nu inteleg exact,si nici brokerul nu stie este cum se face aplicarea "ART. 80^1 Stabilirea câştigului net anual impozabil " din Codul Fiscal,care face referire la deducerea perderilor fiscale pe o perioada de 7 ani calendaristici.Va multumesc oricum pt promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare actiuni Delia19 Delia19 Va rog sa-mi comunicati care este impozitul datorat la vanzarea de actiuni (societate SA) pe BVB si daca este vreo diferentiere intre perioada detinerii ... (vezi toată discuția)
Actiuni cumparate pe bursa la firme care ulterior au intrat in faliment Viliro2005 Viliro2005 Fiul meu efectueaza tranzactii bursiere, ca persoana fizica obtinad câştiguri din transferul titlurilor de valoare pe care le declar eu (ca specialist ... (vezi toată discuția)
Pierdere tranzactii bursiere pedrolino pedrolino pierderile din tranzactii bursiere inregistrate de o persoana fizica la sfarsitul anului 2014 se pot deduce din veniturile cumulate in anul 2014 ? (vezi toată discuția)