avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit vanzare actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit vanzare actiuni

Va rog sa-mi comunicati care este impozitul datorat la vanzarea de actiuni (societate SA) pe BVB si daca este vreo diferentiere intre perioada detinerii actiunilor, respectiv daca vanzarea are loc inainte sau dupa 1 an de la data detinerii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:28, 22 Aprilie 2013
Cota de impunere este 16% si nu mai e diferenta pentru perioada detinerii.
Daca faceti operatiunea de vanzare acum: "Pentru câştigurile/pierderile din transferul titlurilor de valoare, realizate începând cu data de 1 ianuarie 2013 inclusiv, nu se efectuează plăţi anticipate în cursul anului fiscal, în contul impozitului anual datorat". Sursa : codul fiscal.
O sa primiti de la firma care v-a intermediat vanzarea actiunilor o situatie cu venitul obtinut si veti depune la anul, pana pe 25 mai, declaratia 200 si copie dupa hartia primita de la firma.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie 225 kisslilla kisslilla Declaratia 225 pentru primul trimestru ( persoane fizice) se depune pe zero? Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit actiuni bursiere ovas ovas Buna ziua. In cadrul operatiunilor cu actiuni bursiere desfasurate in acest an,am obtinut profit.In anii anteriori ,respectiv 2010,2011 si 2012 am avut ... (vezi toată discuția)
Impozit castig din vanzare actiuni teodor11 teodor11 Buna ziua, Daca in anul 2011 am avut pierderi de 10000ron din vanzare actiuni si in anul 2017 am avut venit de 10000ron mai trebuie sa platesc impozit? ... (vezi toată discuția)