avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de CO neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de CO neefectuate

Buna, as dori sa ma ajutati, mai am 8 zile de co neefectuate din ac an 2013, iar eu nu doresc sa mi le iau pana la sfarsitul ac an, deoarece imi trebuie pt. scoala, si le-am spus ca nu vreau sa le iau ca imi trebuie anul viitor 2014 si mi sa spus ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2014 trebuie sa le iau.
Va rog sa -mi spuneti cum trebuie sa procedez
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:22, 28 Noiembrie 2013
Potrivit art.146 alin.3 C.mun., angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Lucrati in sectorul bugetar sau privat?
in domeniul privat, si va rog sa-mi spuneti daca le pot lua anul urmator2014.multumesc.
Asaa cum prevede textul de lege citat mai sus , zilele de CO aferemte anului 2013 se pot lua pana la sfarsitul anului 2014.
CO se acorda in anul urmator doar ca exceptie, in cazurile prev prin acte normative sau CCM.
Totusi daca angajatul nu si-a efectuat integral CO intr-un an si-l poate lua in anul urmator. Aceasta prevedere legala se refera la situatia in care angajatul nu a putut sa-si efectueze CO in acel an, nu cuprinde situatia in care angajatul nu a dorit sa efectueze CO in acel an. Un exemplu ar fi conced med.

In concluzie consider ca nu puteti sa refuzati efectuarea CO in acest an si nici angajatorul nu poate refuza sa vi-l acorde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna neefectuate lilid lilid Buna ziua, Daca unui salariat i-au ramas zile de concediu de odihna din anul 2012 si iarasi are zile de co ramase si din anul 2013, angajatorul este ... (vezi toată discuția)
Concediere ilegala vs. indemnizatia de concediu pe perioada concedierii ilegale codulmuncii codulmuncii daca un salariat a fost concediat ilegal si a castigat drepturile salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, in aceste drepturi ... (vezi toată discuția)
Valabilitate perioada concediu vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Stiind ca voi ramane insarcinata, nu mi-am consumat concediul de odihna incepand din 2013. Am nascut anul si dupa postnatal am trimis cererea de ... (vezi toată discuția)