avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eroare de procedura nesesizata de instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Eroare de procedura nesesizata de instanta

Buna ziua
In cadrul procesului civil s-a strecurat o eroare de procedura, respectiv s-a admis o cerere a reclamantului la un alt termen decat primul termen de judecata cum era procedural in cazul respectivei cereri(respectiv a fost admisa dupa administrarea partiala a probatoriului). Nici reprezentantul paratului nici instanta din oficiu nu au sesizat acest aspect. Cererea respectiva a fost retinuta prin incheierea de sedinta insa nu a fost mentionata ca atare in considerentele sentintei. Prin sentinta data a fost respinsa actiunea reclamantului, insa pe un alt considerent decat cel reprezentat de cererea data. Se doreste exercitarea caii de atac cu argumentatie legata de motivarea respingerii. Intrebarea este: In ce masura instanta de control judiciar poate retine, din oficiu, faptul ca acea cerere nu putea fi admisa de instanta de fond? mentionez ca paratul nu a atacat sentinta, iar procedura aplicata de instanta de fond a fost cea reglementata de vechiul cod de procedura civila.
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
SpiritofIditarod, utilizator
Cel mai recent răspuns: SpiritofIditarod , utilizator 14:27, 28 Noiembrie 2013
Exercitarea unei cai de atac impotriva unei hotarari judecatoresti se considera a fi exercitata impotriva tuturor incheierilor date in cauza. Daca este o nulitate absoluta (nu ati precizat ce fel de cerere s-a admis sau s-a respins )instanta poate din oficiu sa se sesizeze,. Daca nu, instanta este tinuta doar de motivele de apel (recurs).Paratul nu a declarat apel deoarece a fost multumit de hotarare -s-a respins actiunea reclamantului , iar apelul era lipsit de interes.
cererea in cauza este o precizare a actiunii cu transformarea actiunii dintr-una in constatare intr-una in realizarea dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate instanta dvni2011 dvni2011 Daca te indrepti cu o actiune civila impotriva unei judecatorii, tribunal sau curte de apel,parata poate sa isi judece singura cauza? Presupun ca da,insa tu ca ... (vezi toată discuția)
Ril-privind-cerintele legale pentru considerentele hotararii judecatoresti rodica_post rodica_post Cerintele legale pentru Considerentele hotararii judecatoresti Obligatia instantei de a-si motiva hotararea adoptata, consacrata legislativ in dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs indicat greșit de instanta de fond andr_georgi andr_georgi Am avut un proces prin care o autoritatea contractanta ne-a data in judecata avand la baza decizia Curtii de Conturi privind recuperarea prejudiciului precizat ... (vezi toată discuția)