avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Semnatura electronica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Semnatura electronica

In cazul unei microintreprinderi, cine trebuie sa semneze declaratiile si sa aiba semnatura electronica? contabilul sau poate fi si administratorul?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:45, 28 Noiembrie 2013
Contabilul (alta persoana) sau administratorul. Daca depune contabilul (alta persoana) acesta prin procura notariala va fi imputernicit de admnistrator sa depuna declaratiile si sa le semneze in numele lui pt societatea X.
Intrebarea era daca contabilul intocmeste declaratiile, administratorul, chiar daca nu are studii economice, poate semna si depune declaratiile?
Multumesc
iulia_pop a scris:

Intrebarea era daca contabilul intocmeste declaratiile, administratorul, chiar daca nu are studii economice, poate semna si depune declaratiile?
Multumesc


Declaratiile unei societati sunt semnate de reprezentantul legal, care este administratorul. Acesta poate prin procura notariala sa mandateze o alta persoana (contabilul) sa le semneze electronic si sa le depuna la ANAF. Dar tot administratorul in fond apare ca cel care le-a depus pt societate. Doar administratorul poate reprezenta societatea in relatiile cu tertii. Prin procura notariala se mandateaza contabilul sa aplice semnatura electronica doar.

Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot depune online declarația 390 fără semnătură digitală. există posibilitatea să o pot depune la ghișeu? doblor doblor Buna ziua! In urma cu 2 luni am infiintat un PFA cu activitatea principala de Consultanta in IT (CAEN 6202). Luna trecuta m-am inregistrat in ROI pentru ca ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)
Procura pentru semnatura electronica alina40 alina40 Buna ziua, daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)