avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere PFA - Recuperare bani de la stat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere PFA - Recuperare bani de la stat

Am achitat datoriile catre stat de curand in situatia in care nu am mai avut activitate din luna februarie anul acesta. Am ales sistemul real de impozitare pentru PFA si doresc sa stiu din moment ce am incheiat procedurile pentru inchidere a pfa-ulu ce anume pot recupera.
Am achitat toate contributiile cu tot cu penalizari in situatia in care nu am avut profit nici anul anterior si nici anul acesta iar in acesti doi ani am depus declaratii estimative a venitului deoarece nu am avut an intreg in 2012. Acum ca am tras linie doresc sa stiu ce bani pot recupera de la stat. Impozitul pe profit stiu ca se poate recupera dar contributia la pensii se poate deasemenea ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:34, 28 Noiembrie 2013
Dupa ce primiti de la registrul comertului decizia de radiere pfa, veti merge la finate unde veti depune ultima declaratie 200 si veti primi acasa decizia de impunere calculata pentru aceasta perioada de functionare din 2013 si cu suma pe care mai trebuie s-o platiti/primiti inapoi.
Mai trebuie sa depuneti si declaratia 601 pentru a fi scos din evidenta ca platitor la fondul de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in partida simpla - unde gresesc? marfan marfan Buna ziua, Am un PFA fara angajati, si tin contabilitatea in partida simpla: notez incasarile si cheltuielile in registru, strang la un loc toate facturile, ... (vezi toată discuția)
Pfa plata inchidere de an alexpaul13 alexpaul13 Buna, mi-am facut pfa in 2014 si nu am facut nici o inchidere de an si am platit doar ce mi-a venit prin posta...adica estimativul ..nimeni nu mi-a explicat ca ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale , declaratia 600 , titlu executoriu ... ziarediverse ziarediverse In anul 2012 , un PFA a realizat un venit net anual ( profit ) de 5.000 ron . Avand in vedere termenul scadent , pana la data de 31.01.2013 a depus ... (vezi toată discuția)