avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA plata inchidere de an
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA plata inchidere de an

Buna, mi-am facut pfa in 2014 si nu am facut nici o inchidere de an si am platit doar ce mi-a venit prin posta...adica estimativul ..nimeni nu mi-a explicat ca trebuie din 3 in 3 luni sa ma duc sa depun vreo declaratie, ce pot face in cazul de fata? am incasat in jur de 40.000 de lei in 3 ani si ceva....
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:26, 29 Decembrie 2017
In primul rand nu asteptati sa va spuna cineva ce sa faceti si ce sa nu faceti. Asta nu e un motiv.
Nu aveti ce declaratii sa deuneti la trimestru. La trimestru faceti doar plati calculate la acel venit estimat. Daca ati infiintat acel pfa si ati optat sa fiti impozitat pe venit real, nu pe norma de veit, la inchiderea fiecarui an, panape 25 mai a anului urmator, trebuia sa fi depus declaratia 200 cu situatia efectiv realizata,venituri si cheltuieli, in anul precedent. Valorile pentru a calcula si completa acea d200 le luai din registrul urnal de incasari si plati. Apoi in urma depunerii acelei d200 urma sa primiti acasa de la finate decizie de impunere in care se trece valoare de platit in plus sau de recuperat la impozitul pe venit, fata de platile facute trimestrial in cursul anului precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)