avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces apometru de pe scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces apometru de pe scara

Buna ziua,

Recent, m-am mutat intr-un apartament nou cumparat. Nu gasesc undeva stipulat clar in contractul de vanzare-cumparare daca apometrul de pe scara (toate apometrele pe la etajul meu sub bagate sub o masca inchisa cu cheie) este in proprietatea mea. Are dreptul asociatia de proprietari din care fac parte sa-mi interzica accesul la apometru (adica sa nu-mi dea o copie dupa cheie)?


Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
johnye2e, utilizator
Cel mai recent răspuns: morenita_52 , utilizator 21:38, 12 Februarie 2014
Prin contractul de vanzare-cumparare,dv ati achizitionat bunul imobil
Pentru clarificarea situatiei ,aveti variantele fie,sa va informati la vanzator,fie la presedintele de asociatie sau vecinii de palier
Solicitati cheia de acces de la vanzatorul apartamentului
Buna ziua

Ma aflu intr-o situatie similara, numai ca la noi pe scara spatiul de ghena a fost transformat in camara de catre vecini si este inchis cu cheie.
O cheie se afla la vecin si o cheia la seful de scara, dar ptr ca eu sa am acces trebuie sa merg la vecina de fiecare data.
De asemenea robinetul principal de apa este tot acolo iar teava de apa ptr a ajunge in apartamentul nostru trece pe la vecina prin casa printr-un colt astfel ocolind casa liftului.
Mi s-a comunicat ca a fost singura optiune ptr a aduce apa in momentul in care s-au modificat instalatiile si s-au debransat de la centrala de bloc.
Cheie nu mi se da de la camara si mi se pare inadmisibil sa nu am acces la propriul apometru si la robinetul principal de apa.
Care sunt pasii de urmat ptr a obtine o cheie, daca vecina si seful de scara refuza sa-mi faca o copie.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru spart ContSters284814 ContSters284814 Am un apartament in care din luna august a anului trecut nu mai locuieste nimeni (o data pe luna ma duc si mai verific daca este totul in ordinu pe acolo), ... (vezi toată discuția)
Furt apa rece StRotaru StRotaru Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)